A fost confirmat primul caz de COVID-19 la primăria Sinaia. Activitatea compartimentului Relații cu clienții a fost suspendată

7 august 2020  |  09:42  |  👁 152 Vizualizari


Conducerea primăriei Sinaia a anunțat în această dimineață apariția primului caz de infectare cu SARS-CoV-2 al unui angajat.
Angajatul primăriei locuiește în Bușteni, el fiind în concediu de odihnă în ultima perioadă. În comunicatul primăriei este menționat faptul că: „Pentru a ne asigura că rămânem sănătoși, am solicitat demararea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, la nivelul Primăriei orașului Sinaia, în urma diagnosticării pozitive cu virusul SARS-CoV-2, a unui coleg întors de curând din concediul de odihnă, cu domiciliul în Bușteni”.
„În acest moment nu avem transmitere comunitară în oraș. Toate cazurile care au fost confirmate au ca sursă infectări din afara localității. Rog cetățenii, cât și turiștii să respecte în continuare toate măsurile de protecție și îi asigur că acestea au ca unic scop idealul de a rămâne sănătoși.” a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.
Ca o măsură suplimentară, a fost suspendată activitatea de realții cu publicul în cadrul primăriei începând cu data de 7 august, până pe data de 10 august 2020, pentru a putea fi desfășurată dezinfectarea tuturor spațiilor. Cetățenii comunei pot transmite solocitările pe adresa de e-mail a primăriei. 
”Menționăm că de la primele simptome s-a impus protocolul stabilit la nivelul instituției pentru prevenire și protecție și am luat măsura izolării la domiciliu a colegului nostru și a tuturor persoanelor care au intrat în contact direct cu acesta. Până în acest moment nici un alt angajat al primăriei nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (tuse, febra , insuficiență respiratorie). Toate măsurile luate respectă protocolul strict stabilit la nivelul instituției și au ca scop prevenția și nu combaterea. Încă de săptămâna trecută au fost intensificate dezinfectarea spațiilor publice de pe raza orașului, iar de astăzi de la ora 23:00, se va demara dezinfectarea străzilor cu tunul de zăpadă, transformat  în nebulizator.”, a mai menționat Vlad Oprea.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.