7 uleiuri care stimulează creșterea rapidă a părului

14 iulie 2021  |  08:19  |  👁 550 Vizualizari


De ce să folosești uleiuri? Cum să îți ajuți părul să crească mai repede? Ce trucuri să folosești? Ce ulei este potrivit pentru asta? Iată răspunsurile!
Fie că este este vorba de uleiul de cocos, canola, cactus, măsline, avocado, argan sau semințe de struguri, fiecare dintre aceste uleiuri reprezintă un remediu natural care îți va face părul să fie strălucitor, puternic, moale sau sănătos. De asemenea, îți protejează părul împotriva produselor pe care le folosești și a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat.
Uleiurile pentru păr și o dietă sănătoasă sunt cea mai bună formulă pentru a stimula creșterea naturală a părului. Pentru rezultate mai bune, aplică uleiul pe păr și lasă-l să acționeze peste noapte, după care îl speli dimineața. Folosirea uleiului pentru păr are mai multe beneficii. Diferitele tipuri de uleiuri te ajută să îți hidratezi scalpul, să scapi de mătreață, să îți faci părul mai strălucitor, să îi dai mai mult volum, să îl hidratezi sau să îl faci mai puternic.
De aceea, este important să alegi uleiul potrivit pentru tipul tău de păr și în funcție de condiția scalpului. Cum să îți faci părul să crească mai repede? Iată câteva tipuri de ulei și niște trucuri care te vor ajuta!
Uleiul de cocos pe post de scut de protecție!
Uleiul de cocos protejează proteinele din firul de păr și este unul dintre cele mai bune uleiuri care stimulează creșterea. O componentă esențială din nuca de cocos este acidul lauric, care oferă uleiului proprietățile sale de protecție. Acesta întărește părul și protejează atât firele cât și rădăcinile, prevenind ruperea. În al doilea rând, reține apa și astfel îți hidratează scalpul. De asemenea, este bogat în substanțe nutritive naturale cum ar fi vitamina E, vitamina K și fier.
Sfat: Folosit regulat, uleiul de cocos îți va îmbunătăți circulația sângelui la nivelul foliculilor de păr, făcându-i mai sănătoși și mai puternici. Masează-ți scalpul și părul cu ulei și lasă-l să acționeze timp de o oră. Pentru rezultate și mai bune îl poți lăsa să acționeze peste noapte și să îl speli dimineața. Îl poți folosi de 2 ori pe lună. Adaugă puțin lapte și miere și masează-ți scalpul. Lasă-l să acționeze jumătate de oră, după elimină-l prin spălare. Vei vedea cum părul tău va deveni moale și plin de viață.
Ulei de măsline – anti-fungic și anti-bacterian
Uleiul de măsline a fost folosit de-a lungul timpului pentru a trata probleme ale părului și este eficient și pentru a accelera creșterea. Este benefic și pentru scalp, pentru că elimină mătreața și uscăciunea. Are și efect anti-fungic și anti-bacterian. Folosind doar ulei de măsline vei obține un remediu eficient împotriva subțierii părului și a despicării vârfurilor.
Sfat: Aplică ulei de măsline pe scalp în mod regulat pentru a îmbunătăți fluxul de sânge în foliculii de păr și pentru a-ți menține scalpul hidratat. La fel ca uleiul de cocos, pentru rezultate mai bune, acest ulei poate fi lăsat să acționeze peste noapte și înlăturat prin spălare dimineață. Poți folosi uleiul de măsline mai des iarna pentru că îți menține scalpul protejat și hidratat.
Ulei de avocado – pentru vitalitate
Uleiul de avocado este bogat în vitaminele A, E și D care îți hrănesc părul și îi conferă vitalitate. Aceste vitamine asigură și protecție împotriva razelor solare și au și efect anti-inflamator, vindecând rapid tăieturile sau rănile. Acest ulei te va ajuta și să îți hidratezi părul și poate fi folosit ca un balsam natural. De asemenea, protejează părul împotriva produselor dăunătoare, cum ar fi geluri și spray-uri de păr sau îndreptatul cu placa.
Sfat: Cel mai bun sfat pentru aplicarea acestui ulei este să îl lași să acționeze cel puțin jumătate de oră. Avocado este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea părului.
Ulei de cactus cu omega 3
Uleiul de cactus este bogat în acizi grași omega 3 și se dovedește a fi unul dintre cele mai bune uleiuri pentru creșterea părului. Acizii grași omega 3 contribuie la hrănirea foliculilor de păr pentru a preveni căderea părului. Folosește acest ulei înainte de spălare și vei avea un păr strălucitor și hidratat.
Sfat: Pentru rezultate optime, folosește acest ulei zilnic pentru a facilita creșterea rapidă și sănătoasă a părului și pentru a-l proteja de la rădăcini până la vârfuri.
Ulei de canola pentru păr uscat
Pentru tratarea scalpului uscat și pentru creșterea rapidă a părului, uleiul de canola este exact ce îți trebuie. Doar o picătură din acest ulei și scalpul tău va fi hidratat. Poate fi folosit și împreună cu alte produse pentru a obține o mască hidratantă. Canola are și efect anti-mătreață și combate căderea părului.
Sfat: La fel ca uleiul de avocado, acest ulei poate fi folosit înainte de spălare sau poate fi lăsat să acționeze toată ziua sau toată noaptea.
Ulei de argan pentru protecție solară
Uleiul de argan este cunoscut pentru proprietățile lui de protecție împotriva efectelor dăunătoare ale razelor solare. Acest ulei este recomandat și împotriva căderii părului și a ruperii acestuia. De asemenea, îmbunătățește părul aspru, uscat și fragil.
Sfat: Folosește acest ulei în zilele însorite când petreci timp afară, pentru a-ți proteja părul și pielea împotriva razelor solare. Ca și celelalte uleiuri, se aplică pe par și se lasă să acționeze peste noapte, după care se spală dimineața. Îți va păstra părul și scalpul hidratat.
Ulei de sâmbure de strugure împotriva mătreții
Acest ulei este recomandat de experți ca tratament de înlăturare a mătreții.
Sfat: Aplică uleiul pe păr timp de 30 de minute înainte de fiecare spălare.
Sfaturi, trucuri și precauții pentru un păr sănătos
Acestea au fost câteva dintre uleiurile importante pentru creșterea părului și menținerea sănătății scalpului și ar trebui utilizate o dată pe săptămână sau zi de zi. Părul, atunci când este ud, este cel mai fragil, așa că spală-l cu grijă!
Așadar, este recomandat să îl lași să se usuce fără să folosești un prosop sau un uscător de păr. Căldura are efecte negative asupra părului ud iar prosopul rupe firele de păr dacă este folosit prea brutal. Folosește-l cât de ușor poți. Este recomandat să nu folosești șampon sau alte produse care conțin chimicale.
Evită să te coafezi prea mult. Dacă părul este lăsat liber va crește mai rapid. După șamponare, este recomandat să folosești balsam. Folosește ulei înainte de a te spăla pe cap, ca să îți îngrijești părul și scalpul. Gelul de păr, fixativul și alte produse similare ar trebui folosite doar când este necesar.
Dacă trebuie să folosești aceste produse dăunătoare zilnic, atunci aplică uleiuri și menține-ți un stil de viață sănătos. Aceste informații despre uleiuri îți vor fi foarte utile dacă îți dorești ca părul tău să crească rapid.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.