7 străzi celebre, pe care orice călător trebuie să se plimbe

10 iulie 2020  |  10:10  |  👁 1113 Vizualizari


Strada – locul cu care rămânem conectați, fie că suntem copii sau persoane adulte, bogați sau săraci. În memoria fiecăruia dintre noi a rămas măcar o stradă cu care ne-am confundat existența într-o anumită perioadă a vieții. Orice oraș are o mulțime de străzi, dar întotdeauna există una sau două care sunt speciale prin „ceva” și care pun orașul respectiv pe harta dorințelor călătorilor de pretutindeni.

Am selectat șapte străzi celebre, pe care orice călător ar trebui să se plimbe, măcar o dată-n viață:

1 Abbey Road, Londra

Aflată în nordul capitalei britanice, Abbey Road a devenit una dintre cele mai cunoscute străzi din lume după ce a apărut pe coperta celui mai popular album al trupei britanice Beatles. Sute de fani Beatles au luat anul acesta cu asalt Abbey Road pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea celebrului album cu același nume, pe a cărui copertă cei patru componenți ai trupei traversau pe „zebra” de la St. John’s Wood.

Internetul e plin, de altfel, de „remake”-uri ale acestei fotografii, iar dacă ești fan Beatles și ajungi pe Abbey Road împreună cu alți trei prieteni, acesta e unul dintre lucrurile pe care pur și simplu trebuie să le faci: o fotografie pe celebra trecere de pietoni a străzii.

2 Hollywood Walk of Fame, Los Angeles

Hollywood Walk of Fame e cea mai cunoscută stradă din „Cetatea filmului” și chiar dacă arareori poți vedea o vedetă plimbându-se pe ea (poate doar dacă e vreun eveniment aparte), în mod sigur vei fi amuzat de cei care personifică vedetele de la Hollywood. Iar strada în sine e o atracție turistică, numele personalităților din lumea filmului gravate pe stelele de pe asfalt având un magnetism teribil pentru oricine.

Strada se întinde pe o distanță de 2,1 km, fiind „impregnată” cu peste 2600 de stele de culoare roz, aflate la distanță minimă de 1,8 metri. Pe fațada Teatrului Chinezesc poți vedea semnătura, laolaltă cu urmele mâinilor și picioarelor celor mai celebre personalități de la Hollywood. De-a lungul străzii se întind, de asemenea, atracții cunoscute, precum Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds, Rock Café, etc.

3 La Rambla, Barcelona

Cine-a fost în Barcelona s-a îndrăgostit de orașul catalan și în mod sigur a ajuns pe Rambla, cunoscutul bulevard din centru, mereu aglomerat, mereu plin, atât de localnici cât și de turiști. O arteră pietonală pe mijloc, încadrată de copaci bătrâni, care se întinde pe o distanță de 1,2 km, între Barri Gotic și El Raval, conectând Placa de Catalunya cu monumentul lui Cristofor Columb, din Port Vell.

Zeci de muzee și monumente se află pe ambele părți ale bulevardului La Rambla, unde ai parte de o atmosferă unică, de dimineață până noaptea târziu. Strada e plină de chioșcuri cu flori, păsări sau suveniruri, de terase și de entertaineri, mulți dintre aceștia fiind „statui” ce iau chipuri diverse.

4 Khao San, Bangkok

Odată cu apusul soarelui, strada Khao San din Bangkok devine „vie”, într-un mod unic. Este hub-ul vieții de noapte din capitala Thailandei, celebră în toată țara și cunoscută drept „centrul universului celor care merg cu rucsacul în spate”. Poate cea mai cunoscută stradă din Thailanda, Khao San e doldora de baruri, cluburi, vânzători ambulanți, saloane de tatuaje și de masaj și multe, multe altele.

5 Las Vegas Strip, Las Vegas

Cum se spune, „ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”. Metropola supranumită „orașul păcatelor” se întinde, practic, în jurul acestui imens bulevard. Pe o distanță de 6,75 km, prietenoasă pentru pietoni (în special după apusul soarelui, când dispare căldura toropitoare a deșertului), poți descoperi la pas cam tot ce are mai bun si mai „nebun” de oferit Las Vegas: hoteluri, cazinouri, magazine, mall-uri, restaurante și multe atracții locale. Este considerată cea mai scumpă stradă din lume, dar este vizitată în fiecare an de peste 40 de milioane de oameni.

6 Champs-Élysées, Paris

Fără-ndoială, Champs-Élysées e unul dintre cele mai cunoscute bulevarde ale lumii, un „clasic” plin de magazine elegante, cafenele și restaurante, dar și o oportunitate de a trăi pe viu istoria unui oraș care are atât de multe lucruri frumoase de povestit. Și-a luat numele actual în 1709 (de la Câmpurile Elysiane – paradisul eroilor morți, din mitologia greacă), la început (1664) numindu-se Grand Cours sau Grand Promenade. De la Arcul de Triumf până la Place de la Concorde, pe o distanță de 1,9 km, în arondismentul 8, Champs-Élysées este parte a Axei Istorice a Parisului.

Via Dolorosa

Cunoscută drept Calea Crucii sau Calea Durerii, este o stradă din Vechiul Ierusalim, despre care se crede că a fost ultimul drum urmat de Isus spre crucificare. E o stradă șerpuitoare, ce se întinde pe o distanță de 600 m, de la vechea Biserică a Flagelării până la Biserica Sfântului Mormânt din interiorul Orașului Vechi. Mii de pelerini din întreaga lume vin anual în Ierusalim pentru a urma ultimii pași ai lui Isus. Cele 14 opriri ale Crucii amintesc de teribilele evenimente ce au avut loc în timpul crucificării, fiecare dintre acestea având propria poveste.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.