7 obiceiuri care ne distrug părul

1 martie 2023  |  08:51  |  👁 182 Vizualizari


Află care sunt lucrurile pe care le faci zi de zi și îți distrug părul.

Oricât de multă grijă ai avea de podoaba capilară, mereu vor exista și obiceiuri care îți vor pune rabdarea la încercare. Fără excepție, toate am făcut cel puțin o greseală de care probabil nu aveam habar că ne poate distruge părul. De la metode de stilizare până la cum ne pieptănăm, câteodată facem părului nostru mai mult rău decât bine. Iată care sunt 7 lucruri pe care nu ar trebui să le mai facem.

Nesterilizarea instrumentelor de hair styling

Este foarte important să ne dezinfectam pieptănele sau placa de păr din când în când pentru a preveni înmulțirea nedorită a bacteriilor pe produsele de îngrijire personală. Poți dezinfecta aproape orice cu o solutie ce conține alcool.

Folosirea abuzivă a elasticelor de păr

Nimeni nu își dorește un păr deteriorat sau fire despicate, iar elasticele de păr pot cauza din păcate multe neplăceri de genul. Încearcă să folosești elastice confecționate dintr-un material cât mai fin și ai răbdare cu cele pe care nu le poți da jos cu ușurință.

Prea mult șampon uscat

Șamponul uscat nu îți curăță părul, iar folosirea acestuia în exces poate dăuna scalpului și poate duce la uscare si apariția nedoritelor cojițe pe scalp. Păstrează șamponul uscat pentru situații limită și încearcă să îți speli părul nu de mai mult de 3 ori pe săptămână, pentru că și spălarea excesivă are consecințele ei.

Pieptănarea agresivă

Știm, nu e prea plăcut când te trezești cu părul încurcat și te grăbești să pleci undeva, dar dacă nu îi acorzi părului tău atenția necesară, pieptănarea agresivă va duce la ruperea acestuia și, în timp, la pierderea elasticității.

Spălarea părului cu apă fierbinte

Toate ne bucurăm de o baie relaxantă fierbinte, dar părul nostru are de suferit. Apa prea caldă îl lasă fără uleiurile naturale pe care scalpul le produce pentru a îl menține hidratat. Dacă te speli doar pe corp, protejează-ți părul de aburii fierbinți cu o cască de baie. Dacă te speli pe cap, folosește apă puțin mai rece decât cea pentru corp.

Fețe de pernă nepotrivite

Poate nu te așteptai la asta, dar fața de pernă este foarte importantă pentru îngrijirea părului. Materialele neportivite, prea abrazive spre exemplu, pot deteriora părul foarte mult. Se recomandă folosirea unei fețe de pernă din mătase care nu deranjează și nu deteriorează firele de păr.

Placa de păr = inamic

Știm deja că placa de păr, ondulatorul, feonul sau orice alt obiect desemnat stilizării părului prin căldură, este nociv. Folosește astfel de obiecte cât mai rar, iar când alegi să le folosețti, nu uita să aplici pe păr o soluție de protejare înainte de fiecare expunere la surse puternice de căldură.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.