7 lucruri care au fost inventate cu totul alt scop! Iar acum le folosim zi de zi

30 iunie 2020  |  07:55  |  👁 272 Vizualizari


Iată câteva dintre lucrurile banale pe care mulți dintre noi le folosim zi de zi și despre care nici nu știm cum au fost inventate. Scopul lor era cu totul altul decât cel de azi. Necesitatea este mama tuturor invențiilor… bune!

Apa de gură, dezinfectant în spitale
Unul dintre cele mai mari branduri americane de apă de gură, botezat după Sir Joseph Lister, unul dintre promotorii medicinii antiseptice, a fost inventat în mod special pentru a fi folosit la dezinfectarea spitalelor. Se spăla totul cu acest produs, de la podelele din spitale, la instalații sanitare și instrumente medicale. Ulterior, a fost promovat drept un produs de uz casnic, pentru halitoză, pentru mătreață, pentru păduchi, dar și pentru dezinfectarea băilor.

Puștile pentru paintball
Jocul cu puști și bile din vopsea este tot mai popular și foarte îndrăgit printre copii. Dar nici adulții nu stau deoparte! Cu toate acestea, puștile cu vopsea au fost folosite inițial pentru a marca arborii bolnavi din păduri, care trebuiau tăiați.

Șervețelele de nas pe care le folosim zi de zi
Acestea au apărut în America, în primul război mondial, și erau destinate militarilor drept filtre pentru măștile de gaze. După război, au devenit mai moi și mai subțiri și au cucerit clienții din Marea Britanie, unde se vindeau pentru igiena personală și pentru demachierea doamnelor cochete. Destul de repede au ajuns să înlocuiască batistele din bumbac și să devină indispensabile azi.

Răzătoarea de legume și brânză
Aproape că o folosim zi de zi și toată lumea are în bucătărie o răzătoare. Dar ea a fost inițial un instrument pentru șlefuirea foarte fină a stinghiilor din lemn.

Adezivul superglue
Deja știm că necesitatea este mama invențiilor, iar superglue a fost inventat în timpul războiului din Vietnam pentru suturarea rănilor ușoare. Acum lipește orice!

Testele IQ pentru copiii superdotați
Nu, inițial ele nu au fost concepute pentru copiii foarte inteligenți. Din contră! Ele au fost realizate pentru a descoperi copiii cu nevoi speciale, care nu se descurcau prea bine la ore.

Tampoanele interne de uz feminin
Și acestea au apărut ca necesitate în al doilea război mondial pentru a opri mai rapid sângerarea plăgilor împușcate. Destul de repede, asistentele de pe front au început să le folosească în timpul menstruației, iar azi au devenit nelipsite din recuzita feminină.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.