6 modele de jachete de care ai nevoie toamna aceasta

11 septembrie 2019  |  09:34  |  👁 459 Vizualizari


Odată cu scăderea temperaturilor și apariția tot mai frecventă a ploilor, ne pregătim garderoba de noul sezon.

Dacă nu ești pregătită să îți acoperi fiecare centimetru al corpului cu jerseu sau stofă, încercă să îți reamintești că luna septembrie vremea clasicelor jachete din piele și nu numai.

 

Piesa care nu trebuie să îți lipsească din garderobă

Element vestimentar caracterizat de versatilitate stilistică și cameleonism când vine vorba de trenduri, jacheta a reprezentat o piesă dedicată exclusiv bărbaților. Însă, influențele etnice, dezvoltarea stilului unisex și nevoia femeilor de a purta piese comode a remodelat tot ce reprezenta jacheta. Așadar, aceasta a căpătat o semnificație mult mai amplă.

Depășind statutul elementului vestimentar de natură formală, jacheta a devenit un termen umbrelă pentru mai multe stiluri, inclusiv pentru sacouri adaptate, ce își au rădăcina în costumația formală a bărbaților, jachete sport și miliare. Proliferarea de noi stiluri, unisex, a fost una dintre cele mai semnificative dezvoltări ale modei din secolul XX – iar pe lângă adaptarea de noi siluete, jachetele au trecut de la lână și bumbac la piele de căprioară și cânepă.

Ce jachete se poartă toamna aceasta?

Constituind una dintre cele mai importate investiții vestimentare ale anotimpului rece, jacheta a cunoscut, în acest sezon, viziunile și siluetele marilor case de modă, caracterizate de un mix temperat între trenduri noi și trenduri vechi. Fie că discutăm despre reintroducerea capei din piele de către brand-uri precum Miu Miu, sau despre nelipsitul sacou, ce conturează o siluetă feminină prin marcarea taliei, prezentat de Alexander McQueen și Versace, jachetele nu ies niciodată din peisajul trendurilor.

Judecând după colecțiile caselor de modă, există o abundență de tonuri cămilă, bej și maro, ce potolește urbanismul ținutelor street-style, oferindu-le o doză de rafinament echilibrat. Însă, predominanța culorilor neutre de pe podiumuri nu înseamnă că trebuie să vă limitați alegerile: sezonul acesta este caracterizat de contradicții, întrucât tonurile de roz, mov, portocaliu și fistic au fost introduse de către designeri, creând un mix armonios cu nuanțele neutre.

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.