5 reguli de purtare a sneakersilor din pânză

16 iunie 2020  |  09:34  |  👁 666 Vizualizari


Toată lumea știe că sneakers-ii sunt făcuți pentru a fi purtați și în afara sălii de sport. Istoria acestui tip de încălțăminte ne spune că sneakers-ii au apărut având ca target clasa mijlocie, care avea nevoie să poarte ceva lejer când mergea în vacanțe, după cum, scopul practic îi viza pe sportivi.

În timp, însă, sneakers-ii au devenit nelipsiți din garderoba oricărui bărbat, fiind adoptați ca stil de viață și chiar ca variantă de etalare pe covoarele roșii ale evenimentelor importante.

Sneakers-ii pot fi expresia propriei tale personalități, prin urmare hai să vedem 5 aspecte importante pe care trebuie să le știm despre purtarea lor:

1 Nu există limită de vârstă pentru a purta sneakers de pânză
Contrar a ceea ce probabil ai auzit, sneakers-ii de pânză sunt o piesă de încălțăminte casual care nu poate fi „recomandată pentru o anumită vârstă”. Prin urmare, oricine poate purta sneakers, în împrejurările adecvate.

Sneakers-ii derivă din încălțămintea sport și, mai mult decât orice, sunt un tip de încălțăminte funcțională, care scoate din joc ideea de „reguli nescrise”. Îi poți purta în sala de fitness, când faci sport sau mai ales când desfășori activități fizice lejere – plimbări în parc, plimbatul câinelui, timp petrecut cu copiii, etc.

2 Atenție la codurile vestimentare
Pantofii la care apelezi pot sparge stilul formal al ținutei, așa că e important să înțelegi un lucru: sneakers-ii sunt încadrați întotdeauna la capitolul casual. Dacă alegi momentul greșit și locul nepotrivit pentru a purta sneakers, ținuta generală va transmite semnale de alarmă.

Ține minte că, indiferent de ceea ce porți, nivelul eleganței unei ținute e dat de cea mai casual piesă a ei. Prin urmare, poți purta sneakers la costum, desigur, dar în acest caz vei putea considera că ești îmbrăcat casual, nu elegant. Cel mai ridicat nivel al eleganței în privința purtării de sneakers este o zonă mai light a unei ținute business casual. Chiar și în acest caz, însă, va trebui să încalți ceva care nu atrage atenția în mod deosebit și care nu iese în evidență înaintea restului ținutei.

Ideea este că unele ținute funcționează împreună cu sneakers-ii (precum cele casual), însă cele formale nu pot fi asociate cu aceștia.

Albul este o culoare foarte populară pentru sneakers, e cel mai ușor de identificat, dar, în același timp, se murdărește foarte repede, fapt ce te aduce în zona ultra-casual. Știind acest lucru, e ușor să înțelegem următorul paragraf.

3 Păstrează-ți sneakers-ii curați

Mulți fani ai sneakers-ilor au un principiu (greșit): cu cât sunt mai murdari și mai purtați, cu atât sunt mai cool și au o personalitate mai mare.

Se știe că sneakers-ii sunt mai greu de spălat și curățat decât alte tipuri de încălțăminte (pantofii de piele, de pildă). Pielea e un material fin și, de regulă, mizeria poate fi curățată, în vreme ce pânza se pătează, iar în unele cazuri petele pot fi permanente. De asemenea, dacă încerci să-i cureți într-un mod greșit, ai toate șansele să afectezi materialul.

Când alegi culoarea sneakers-ilor, gândește-te și unde ai de gând să-i porți. Majoritatea au talpa albă, care se murdărește rapid în timp, deci dacă vrei să ai parte de o pereche de încălțări care nu necesită o îngrijire permanentă, alege una cu talpa de culoarea pânzei, sau apropiată de aceasta, dar alta decât albă.

Atenție! Poți avea cea mai scumpă pereche de sneakers. Câtă vreme îi porți murdari și neîngrijiți, ei nu valorează nimic.

 

4 Cu ce porți sneakers-ii

Cum sneakers-ii de pânză sunt un tip de pantof casual, cel mai bine arată atunci când sunt asortați la o ținută casual. Care ar fi acestea?

Șortul – reprezintă cea mai casual versiune de pantaloni și orice culoare de sneakers va arăta bine în cobinație cu un șort.

Chinos / Khakis – o mulțime de variante și cu aceste tipuri de pantaloni, grație culorilor numeroase care se pot combina. Atenție la cât de evazați sunt pantalonii: dacă sunt prea evazați vor acoperi pantoful.

Blugi – o pereche potrivită de blugi va fi cea mai bună prietenă a sneakers-ilor tăi. Completează cu un tricou cu anchior sau cu un pulover lejer pentru un look casual simplu și de efect. Și atenție la contrastul dintre blugi și sneakers.

5 Ce culori se asortează la sneakersi

Chiar dacă nu există „reguli oficiale” în privința ținutelor casual, asta nu înseamnă că unele lucruri nu arată mai bine decât altele. Primul de care trebuie ținut cont este contrastul, indiferent dacă vrei sau nu ca sneakers-ii să fie în centrul atenției.

Dacă vrei să pui accent pe încălțăminte sau pantaloni, asigură-te că-i asortezi. Dacă vrei ca partea superioară a ținutei să iasă în evidență, culoarea pantofilor trebuie să fie apropiată cu cea a pantalonilor.

Poți alege culori în funcție de anotimp. Pentru zilele luminoase, de vară, întotdeauna e o idee bună să mergi pe culori deschise. În anotimpurile întunecoase, o combinație dark funcționează mai bine. Vrei să apelezi la sneakers pentru o întâlnire business casual? Alege culori închise. Eventual, una versatilă, bazată pe culorile generale ale ținutei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.