5 culori îndrăznețe ce nu trebuie să-ți lipsească din garderoba toamna aceasta

9 septembrie 2019  |  10:04  |  👁 787 Vizualizari


Moda nu se oprește niciodată din a ne surprinde, iar anotimpul acesta vorbim despre un sezon al contrastelor.

Pe de o parte, designerii aduc un omagiu înflăcărat elementelor vestimentare tipice burgheziei franceze, iar pe de altă parte spiritul punk poate fi simțit în aer, râzând în fața criticilor de modă cu viziuni conservatoare și conturând o siluetă feminină rebelă. Cele două influențe, deși antitetice, au un numitor comun – sărbătoresc femeia modernă, în loc de a creea un ideal imposibil de atins.

De la New York la Paris, podiumurile modei au arătat că marea de tonuri nude și culori reci, monocromatice și tipice sezonului rece este pe cale să se amestece cu nuanțe de roz dinamic, portocaliu vibrant și galben neon.

Trendurile cromatice ale acestui sezon o să îți înveselească garderoba – așadar, uită de helanca neagră și trench-ul bej și optează pentru o paletă de culori îndrăzneață, strălucitoare și total imprevizibilă.

Prin urmare, iată o listă a nuanțelor care vor acapara vitrinele magazinelor și străzile în luna septembrie – până la urmă, este vital să știi pe ce culoare îți vei achiziționa următoarea piesă vestimentară statement.

1. 50 de nuanțe mov

Introducând o siluetă care afirmă tare și clar că purtătorul ei este rebel și inspirat, movul este, fără îndoială, culoarea dominantă de pe podiumuri. Purpuriul a reprezentat un teritoriu neexplorat în lumea modei multă vreme, dar în acest sezon are parte de o revenire triumfătoare – în toate nuanțele.

Fie că este vorba despre liliacul pastel folosit de Tom Ford și Tibi sau nuanța strugure abordată de Kate Spade și Michael Kors, fiecare designer a avut o doză de violet în colecțiile lor, absorbită de diverse piese vestimentare – de la bluze de mătase până la pălării din blană.

2. Fistic din cap până în picioare

După anotimpurile în care am întrebat permanent care o să fie culoarea sezonului rece, am primit un răspuns neașteptat: verde fistic. Făcându-și apariția în numeroasele colecții de toamnă 2019, nuanțele de verde mentă și fistic au oferit un aspect modern și revigorant ținutelor.

Versatilitatea acestei nuanțe nu se rezumă doar la faptul că se potrivește atât articolelor vestimentare, cât și accesoriilor. Dacă Sally LaPointe a integrat verdele fistic într-o ținută urbană, compusă dintr-o haină de blană și o salopetă din mătase, Marc Jacobs a creat, cu ajutorul verdelui, o siluetă androgină, combinând salopeta cu o pălărie bărbătească și pantofi Oxford.

3. Portocaliu luminos

Cunoscutul personaj fictiv, Elle Woods, a declarat că oricine consideră portocaliul noul roz este „grav tulburat”. Dar, contrar pasiunii sale pentru nuanțele calde și feminine, acest sezon este predominat atât de portocaliu, cât și de roz. Omniprezent în colecțiile designerilor de renume, portocaliul vibrant a fost combinat atât cu rozul strălucitor, cât și cu nuanțele neutre.

Profitând de faptul că această culoare complementează orice nuanță de piele, branduri precum Carolina Herrera a prezentat ținute portocalii din cap până în picioare dovedind că pe cât de îndrăzneață este nuanța, pe atât de chic ținuta.

4. Roz puternic

De la roz aprins la tonuri mai delicate și răcoroase, nuanța plină de viață oferă ținutelor doza de vivacitate ce stârnește admirația celor din jur. Constituind o prelungire a sezonului cald, rozul este luminos, viu și poate adăuga luminozitate unei ținute când este folosit ca accent – Jacquemus l-a utilizat pentru confecționarea jachetelor supradimensionate, în timp ce Chanel a optat pentru o ținută tip costum, roz din cap până în picioare.

Dualismul nuanțelor de roz a fost o sursă de inspirație pentru neînfricatul Molly Goddard, conturând siluete cu fuste mari, monopolizate de numeroase texturi și straturi de tul.

5. Revenirea neonului

Având rădăcinile în cultura rave, tipică anilor 80’, nuanțele de neon au luminat (la propriu) podiumurile evenimentelor Fashion Week. Paleta strălucitoare a tendințelor cromatice a scos în evidență verdele neon – nuanță integrată în paltoanele de toamnă în colecțiile Balenciaga și Marine Serre, pentru a face pe oricine să iasă în evidență pe fondul neutru al sezonului rece.

Nuanțele neon au fost de asemenea combinate cu puloverele supradimensionate, pentru a crea un aspect puternic individualizat, exemplificat de colecția casei de modă Nina Ricci. De asemenea, culoarea vie nu a lipsit de pe podium la prezentările Vivienne Westwood și Versace.

sursa:elle.ro

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.