4 moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire

17 noiembrie 2020  |  12:08  |  👁 207 Vizualizari


Cremele anti-îmbătrânire nu sunt întotdeauna cele mai bune, așa că poți încerca și aceste moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire.

Cremele anti-îmbătrânire nu dau întotdeauna rezultatele dorite și pot fi și foarte costisitoare, așadar poate este momentul să faci unele schimbări și în stilul tău de viață. Aceste 9 moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire pot fi un punct de plecare, protejându-ți tinerețea în continuare:

1. Nu mai fuma

Cu siguranță nu este prima dată când primești acest sfat, așa că este momentul să te întrebi de ce continui să fumezi, dacă știi deja la ce pericole te expui? Este timpul să fii un adult responsabil dacă vrei că tenul tău să își păstreze elasticitatea pentru mai mult timp.

Fumul de țigară este unul din cei mai nocivi factori de îmbătrânire, având 4000 de posibile elemente toxice. În plus, fumatul afectează arterele și poate duce la apariția mai multor afecțiuni, printre care și cancerul pulmonar.

2. Renunță la lumânările parfumate

Probabil acum te miri și te întrebi ce poate fi în neregulă cu lumânările parfumate. Ei bine, cele mai multe lumânări parfumate sunt făcute din ceară cu parafină și sunt parfumate cu arome sintetice, ambele ingrediente fiind derivate din petroleum. Dând foc lumânărilor cu parafină sau a celor din ceară de soia sunt degajate chimicale care pot cauza cancerul, de exemplu benzen și toluen. Fumul produs de aceste lumânări poate rezista perioade îndelungate în casa ta și poate pătrunde în filtrele de aer.

Dacă totuși nu vrei să renunți la lumânările parfumate, te înțelegem perfect, alege unele realizate 100% din ceară de albine.

3. Nu schimba țigările normale cu unele electronice

Dacă te gândeai că poți păcăli prima regulă cu țigările electronice, te înșeli. Aceste dispozitive cu aerosoli sunt încă cercetate în unele țări și asta deoarece ele pot degaja benzen, știi tu, ingredientul pe care l-am numit și în cazul lumânărilor parfumate. În plus, în aceste țigări electronice au fost detectate și alte substanțe cancerigene precum formaldehide, plumb, cadmiu și nichel.

4. Mănâncă fructe și legume proaspete

Alimentația este și ea foarte importantă în lupta împotriva ridurilor. Vrei să pari mai tânără? Evită alimentele procesate cât de mult poți, deoarece acestea conțin fosfați. Există 45 de tipuri diferite de fosfați care sunt adăugate în alimentele procesate sub diferite nume. Cum să te ferești de ele? Încearcă să îți prepari singură mâncarea și, ca să te ferești de legumele și fructele modificate genetic, fă cumpărături în piață, unde poți găsi oameni care vând produse din propria lor grădină. Desigur, ideal ar fi să le poți cultiva chiar tu, însă știm că nu ai timpul necesar pentru așa ceva.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.