350.000 de euro a costat vizita lui Iohannis în Japonia, cu aeronava VIP

9 martie 2023  |  06:11  |  👁 241 Vizualizari


Preşedintele României a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu cu o cursă charter, un adevărat hotel zburător. România nu mai are avion oficial pentru şefi de stat de 10 ani. Toţi politicienii sunt de acord că avem nevoie de o asemenea aeronavă, dar de un deceniu, Administraţia Prezidenţială încheie contracte de închiriere pentru deplasări externe.

Aeronava VIP pentru Klaus Iohannis a fost închiriată de la o firmă privată din Luxembourg, care s-a ocupat și de managementul avioanelor pe care le avea miliardarul rus Roman Ambramovich.

Preşedintele a călătorit cu unul dintre cele mai mari şi mai noi modele Boeing 737.

Cabina avionului privat poate primi în condiţii de lux 19 pasageri, are spaţiu suficient pentru sală de cinema, lounge VIP şi o cină de cinci stele. Fotolii de piele şi canapele din pluş sunt aşezate pe covoare scumpe. Mese extensibile, făcute din lemn de esenţă rară, sunt presărate în salon. Dormitoare selecte transformă aeronava într-un hotel plutitor.

Avionul închiriat de preşedinţie a venit la Bucureşti de la Paris. A zburat apoi 30 de minute până la Sibiu ca să se îmbarce cuplul prezidenţial. Următoarea escală, după două ore şi 48 de minute, a fost la Baku, pentru re-alimentare. Din Azerbaijan, direcţia a fost Tokyo. Zborul a durat nouă ore. Tariful pentru 60 de minute de călătorie cu aeronava VIP este oficial, peste 13.000 de euro, conform unui site de rezervări pentru zboruri charter, dar tarifele pot fi negociate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.