3 tipuri de piese bărbătești clasice pentru toamnă

23 octombrie 2020  |  18:30  |  👁 666 Vizualizari


Pentru că în sezonul rece este esențial să porți haine călduroase, piesele bărbătești clasice sunt alegerea potrivită, fără a face rabat la stil. Tendințele vin și pleacă, însă piesele clasice rămân. Alese după croială, materiale și detalii, următoarele tipuri de piese pentru exterior au trecut testul timpului în ceea ce privește tendințele, stilul și gradul de confort. Iată ce piese de exterior nu trebuie să-ți lipsească din garderoba de toamnă!

Pea Coat, în topul pieselor bărbătești clasice
Poate mai populară decât paltonul clasic, modelul pea coat, făcut celebru de către marinarii europeni, este pe cât de confortabil și călduros, pe atât de rafinat. Modelele contemporane păstrează încă elemente navy precum ancore gravate pe nasturi sau embleme plasate discret pe revere. În esență, jacheta pea coat este confecționată din lână, cașmir sau o combinație dintre cele două fibre, de obicei pe negru sau navy. Însă variantele moderne sunt disponibile și în alte culori. O poți recunoaște după croiala la două rânduri de nasturi, lungimea până la coapse, reverele late, crestate, buzunarele oblice situate în partea de sus a torsului. În partea din spate, modelul pea coat are cusătură pe centru și un singur șliț. Acest tip de haină creează un echilibru între stilul formal și cel casual. O poți purta atât peste tricou și jeans pentru o ținută relaxată cu aer sofisticat, cât și peste o cămașă formală și pantaloni de costum.

Trenciul, un clasic fără egal
Cu originile în perioada Primului Război Mondial, trenciul și-a păstrat notorietatea în vestimentație până în zilele noastre. După ce Thomas Burberry a creat trenciuri pentru armata britanică, a inventat ulterior o variantă dintr-un material special, impermeabil, cunoscut sub numele de gabardină. Pentru că acest material era mult mai ușor și putea fi purtat peste ținutele de zi cu zi, trenciul a fost adoptat imediat în moda de stradă. Astăzi, este una dintre piesele bărbătești clasice. Caracteristicile esențiale ale trenciului sunt lungimea peste genunchi, sistemul de închidere la două rânduri de nasturi, epoleții decorativi, gulerul Napoleon cu revere late și cordonul în talie. Un șliț cu deschidere mare în partea din spate permite libertatea de mișcare. Trenciurile se integrează perfect atât în ținute formale cât și în cele casual, însă adaptat la condițiile meteo. Poartă-l peste costumul de haine, peste maletă și pantaloni din twill sau chiar peste o ținută cu costum casual și sneakers.

Paltonul, preferatul sezonului rece
În general, paltoanele sunt cele mai populare piese de exterior pe care bărbații le preferă peste costumul de haine. Acest lucru implică o croială lejeră. De obicei, paltoanele sunt confecționate din lână de bună calitate care poate face față capriciilor vremii. Cu lungimea până la genunchi și închise la un singur rând de nasturi, paltoanele mai au câteva detalii de construcție prin care se remarcă: guler crestat, buzunare cu clapă și un buzunar mic pe piept, nasturi pe manșete și șliț la spate. Simplitatea croielii și detaliile minimaliste reprezintă atuul paltoanelor pentru asocieri vestimentare diverse. Pentru că este destinat, în special, ținutelor formale, modelele în culori neutre reprezintă cea mai bună investiție. Pe acestea le poți purta la fel de bine și peste o ținută cu jeans, pulover pe gât și botine Chelsea.

sursa foto: Pinterest

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.