3 iunie, Ziua Mondială a Bicicletei

3 iunie 2021  |  06:04  |  👁 388 Vizualizari


Bicicleta este una dintre cele mai importante invenții din istoria lumii. Oferă milioanelor de oameni un mijloc de transport cu costuri zero. Este practic, fiabil și te ajută să rămâi sănătos. Ziua Mondială a Bicicletei este o încercare a Națiunilor Unite de a recunoaște vitalitatea bicicletelor în întreaga lume. Bicicletele pot fi o soluție la provocările recuperării post-COVID-19? Țările membre europene ale Organizației Națiunilor Unite au creat recent un grup de lucru pentru a duce mai departe această întrebare și a discuta modalități de a face mobilitatea post-COVID-19 mai ecologică, sănătoasă și durabilă.

Investițiile în ciclism au devenit tot mai vizibile în planurile de redresare ale statelor membre UE. Cu toate acestea, în timp ce mai multe țări au intensificat recunoașterea importanței ciclismului pentru recuperarea post-pandemică, există încă mult loc de îmbunătățit.

După o analiză făcută de Federația Europeană a Bicicliștilor (ECF) în aprilie 2021, mai multe state membre au inclus în planurile naționale de redresare și reziliență, obiective concrete privind ciclismul, sporind în același timp investițiile pe termen lung în infrastructură și proiecte.

NRRP-urile marchează un succes major pentru promovarea ciclismului în Europa, indicând faptul că vizibilitatea crescută a ciclismului experimentată în timpul pandemiei va continua pe măsură ce țările UE revin la normalitate. Cu toate acestea, există și motive de îngrijorare, mai multe țări continuând să aibă performanțe insuficiente, iar unele chiar să retragă angajamentele anterioare față de ciclism.

Planurile naționale de redresare și reziliență prezentate de multe țări își definesc acum în mod concret cheltuielile propuse pentru ciclism.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.