Medicii de la Spitalul Judetean Ploiesti, acuzatii fara precedent la adresa managerului. Se cere sprijinul Consiliului Judetean/ MEMORIU

29 martie 2020  |  20:07  |  👁 282 Vizualizari


Cadrele medicale ale mai multor secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești au transmis Consiliului Judetean Prahova un memoriu în care aduc la cunostinta insititutiei in subordinea careia se afla SJU nereguli in gestionarea crizei provocata de epidemia COVID-19.

Medicii fac apel la Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova, in subordinea caruia se afla spitalul, sa intervina de urgenta pentru a pune la punct neregulile aparute odata cu declansarea pandemiei Covid – 19.

Potrivit medicilor, la nivelul locației Nord, fluxul nu ar permite izolarea pacienților infectați cu Covid-19 de cei neinfectați, iar asta ar duce la o infectare în masă a bolnavilor internați aici.

Medicii care au semnat memoriul, aduc in atentia CJ Prahova si prevederile unei hotarari adoptate in 25 martie a comandamentului de criză al SJU Ploiești si anume că “circuitul chirurgical bolnavi infectați cu COVID-19 se intersectează la același etaj cu circuitul celor nonCOVID-19; numărul real al paturilor Chirurgie – etaj 1 este 62, ceea ce nu poate acoperi patologia chirurgicală din întreg județul; circuitele funcționale (lenjerie, alimente, decedați, deșeuri etc) nu pot fi asigurate cu protecția personalului și a bolnavilor nonCOVID”, în concluzie “infectarea locației Nord a Spitalului Județean cu COVID19 duce la blocarea întregului Spital Județean și secundar a tuturor specialităților medicale și chirurgicale, undele unice în județ (Neurochirurgie, Neurologie, Cardiologie, Diabet zaharat, Dializă, Nefrologie, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică, Cardiologie intervențională etc) și implicit a întregului județ”.

Zecile de cadre medicale care au semnat acest memoriu inaintat Consiliului Judetean Prahova se arata extrem de nemultumite de managementul slab al SJU Ploiesti, mai ales in contextul crizei actuale, vina indreptandu-se catre managerul Marius Niculescu, pe care, direct sau indirect, il acuza ca este depasit de situatie si solicita implicarea presedintelui CJ Prahova in gestionarea situatiei. Reamintim ca Toader a initiat si sustinut, inca de la preluarea mandatului in fruntea Consiliului Judetean, proiecte de investitii pentru modernizarea si dotarea SJU Ploiesti cu aparatura de ultima generatie. Acesta s-a implicat activ in rezolvarea tuturor problemelor cu care s-a confruntat unitatea medicala din Ploiesti.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.