15 probleme de logică amuzante şi provocatoare. Câte dintre ele ai rezolvat fără să tragi cu ochiul la răspunsuri?

8 ianuarie 2021  |  05:51  |  👁 432 Vizualizari


La multe dintre aceste probleme copiii găsesc mai uşor răspunsul, iar asta se datorează faptului că ei nu au mintea plină cu atât de multe lucruri care obturează firul logic al problemelor.
Se spune că logica este anatomia gândirii. Poate tocmai de aceea o mulţime de oameni, de la copii până la vârstnici, găsesc o reală provocare în a încerca să rezolve cât mai multe probleme de logică. Odată că în acest fel îşi antrenează mintea, apoi pentru că descoperirea răspunsului corect oferă o satisfacţie deloc de neglijat. Dar poate cel mai interesant lucru în acest proces este că la multe dintre aceste probleme copiii găsesc mai uşor răspunsul, iar asta se datorează faptului că ei nu au mintea plină cu atât de multe lucruri care obturează firul logic al problemelor. Am făcut şi o listă cu câteva dintre cele mai populare şi amuzante probleme de logică, numai bune să vă provoace la un mic exerciţiu.

1. Într-o casă aflată într-un sat care nu este racordat la curent electric trăiesc 7 fraţi. Primul dintre ei citeşte. Al doilea este cu animalele, pe câmp. Al treilea joacă şah, în timp ce al patrulea rezolvă un rebus. Cel de-al cincilea frate pune masa, iar al şaselea umflă o minge. Ce face cel de-al şaptelea frate?

2. Doi taţi şi doi fii descoperă 3 comori într-o excursie în pădure. Fiecăruia dintre ei îi revine însă câte o comoară. Cum este posibil aşa ceva?

3. Dianei îi plac foarte mult pisicile şi are câteva. Toate, mai puţin două dintre ele sunt negre. Toate, mai puţin două sunt complet albe. Toate, mai puţin două pisici sunt complet gri. Câte pisici are Diana?

4. O orchestră formată din şase muzicieni poate cânta prima parte din simfonia a V-a a lui Beethoven în 7 minute şi 23 de secunde. În cât timp vor cânta simfonia dacă dublează numărul muzicienilor?

5. O familie cu cinci membri a plecat la drum cu maşina. A mers 350 de kilometri cu o viteză medie de 70 de kilometri pe oră. Pe tot parcursul drumului niciunul dintre cei 5 nu a obervat că una dintre roţi are pană. Cum a fost posibil?

6. Tatăl şi fiul sunt în aceeaşi maşină, iar cei 2 sunt implicaţi într-un accident rutier. Tatăl moare pe loc, copilul ajunge în stare de urgență pe masa de operație. Chirurgul zice: „Nu-l pot opera, e fiul meu”. Cum este posibil?

7. Într-un coș sunt 3 mere verzi și 4 roşii. Câte mere sunt în coș?

8. Care este singura întrebare la care se răspunde cu NU pentru că ar fi imposibil să se răspundă cu DA?

9. Sunt 3 camere în care eşti obligat să intri şi trebuie să alegi în care dintre ele intri ca să supravieţuieşti. Prima cameră este plină cu criminali înarmați până în gât, a doua este plină cu lei nemâncați de 5 ani şi a 3-a cameră, cu gaz toxic. Ce alegi?

10. Un tren electric merge spre sud cu 80km/h şi vântul bate dinspre Nord-Vest cu 10 km/h. În ce direcţie o ia fumul?

11. Cât pământ se află într-o groapă de un metru lungime şi 30 de centimetri lățime, săpată în mijlocul unei păduri din America de Sud?

12. Un melc urcă în timpul zilei pe un copac 3 metri și alunecă noaptea 2 metri. După câte zile va ajunge în vârful copacului care are înălțimea de 10 metri?

13. Ce poate călători în orice colţ al lumii, rămânând totuşi în acelaşi colţ?

14. Ce creşte în continuu şi nu scade niciodată?
15 Numeşte 3 zile consecutive fără să foloseşti cuvintele luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.

Răspunsurile la cele 15 probleme de logică:

Cel de-al şaptelea frate joacă şah cu cel de-al treilea.
Cei doi taţi sunt 3 persoane: bunicul, tatăl şi nepotul. Fiul bunicului este şi el tată, la rândului lui, aşa că putem vorbi de 2 taţi şi 2 fii.
Diana are 3 pisici.
Timpul este acelaşi indiferent de numărul muzicienilor.
Pană avea roata de rezervă.
Chirurgul este mama băiatului.
Roşiile nu sunt mere.
Dormi?
A doua cameră. Leii nemâncaţi de 5 ani sunt deja morţi.
Trenul electric nu scoate fum.
O groapă nu are pământ în ea.
8 zile. Ajunge în a 8-a zi şi apoi coboară din nou 2 metri.
Timbrul
Vârsta omului.
Ieri, azi, mâine.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

echipa-psd-prahova-parlamentare