14 septembrie – Ziua tăcerii

14 septembrie 2022  |  08:53  |  👁 317 Vizualizari


Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare, scrie Agerpres.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii „Winnie-the-Pooh”: „- What day is it?, asked Pooh. – It’s today, squeaked Piglet. – My favorite day, said Pooh ( – Ce zi este?, întrebă Pooh. – Este astăzi, guiţă Piglet. – Ziua mea favorită, spuse Pooh).

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua tăcerii

Ştim că pacea şi liniştea fac bine atât corpului, cât şi minţii, dar în lumea de astăzi este din ce în ce mai dificil să trăieşti o adevărată linişte şi de aceea este atât de importantă Ziua tăcerii (#QuietDay), sărbătorită în a doua zi de miercuri din septembrie în Marea Britanie şi nu numai.

În fiecare zi suntem înconjuraţi de discuţiile de la televizor, de la radio, chiar şi ale prietenilor şi familiei noastre. Puţine sunt ocaziile în care putem avea parte de o contemplare în linişte, dar una dintre acestea este tocmai această zi, care a fost instituită pentru a ne reaminti să acordăm o şansă tăcerii. În timpul acestei sărbători, suntem încurajaţi să nu vorbim pur şi simplu şi să profităm de şansa de a nu comunica deloc.

În India, există retrageri de meditaţie în care se petrece timp în genunchi şi în contemplaţie, uneori chiar şi 10 zile la rând. Acestea se numesc retrageri Vipassana, un cuvânt care înseamnă „a vedea lucrurile aşa cum sunt ele cu adevărat” şi care provine din practicile budiste străvechi, aminteşte site-ul daysoftheyear.com.

SURSAhttps://www.dcnews.ro/14-septembrie-ziua-tacerii_887217.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.