10 filme emoționante care îi vor face până și pe bărbați să plângă

7 septembrie 2022  |  12:53  |  👁 274 Vizualizari


Descoperă 10 filme emoționante care îi vor face până și pe bărbați să plângă, căci vin la pachet cu povești impresionatne.

Hachi: A Dog’s Tale (2009) Un profesor de muzică găsește în drumul său spre muncă un câine abandonat într-o stație de autobuz. Acesta îl duce acasă și fără să își dea seama, au devenit nedespărțiți. Un film care vorbește despre o prietenie reală dintre un om și un câine, dar și despre dragostea și devotamentul animalului. S-a dovedit de mai multe ori că filmele bazate pe evenimente reale îi fac pe oameni să plângă mai mult.

The Green Mile (1999) Un bărbat de culoare este acuzat că a omorât două tinere iar statul îl va condamna la moarte. Prizonierul iese în evidență nu numai prin faptul că este o persoană masivă, dar și pentru darul său divin de a vindeca. În această cursă pentru supraviețuire, gardianul închisorii începe să aibă dubii în privința bărbatului, dacă este într-adevăr vinovat. Un film psihologic care reușește să transmită sentimentele reale și puternice ale bărbatului condamnat la moarte.

Seven Pounds (2008) Ben Thomas nu poate uita accidentul de mașină în care au murit șapte oameni, printre care și logodnica sa, din cauza neglijenței sale. Gândul că este vinovat îl bântuie și găsește o cale pentru a-și repara greșeala din trecut. Decide să își doneze organele pentru pacienții care sunt în faza terminală și astfel să îi ajute să supraviețuiască. Totul devine mult mai complicat când Ben o întâlnește pe Emily și se îndrăgostește.

La vita è bella (1997) Acțiunea filmului se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial, când Guido și fiul sau sunt într-o tabără de concentrare destinată evreilor. Bărbatul dorește să salveze viața fiului său, spunându-i că tot ce se întâmplă în jur este un joc, iar câștigătorul va primi un tanc – dar regulă principală a jocului este ca gardienii să nu îl observe. Băiatul crede povestea spusă de tatăl său, se ascunde și reușește să supraviețuiască. Un film excelent, care pune dragostea în prim plan și care te va face să râzi, dar și să plângi.

Schindler’s List (1993) Este povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri nazist, care a salvat nenumărate vieți în timpul celui de-al doilea război mondial. Filmul este un tribut pentru moartea sa eroică, o capodoperă ce arată lumea crudă de atunci prin ochii lui Oskar Schindler.

Million Dollar Baby (2004) Maggie visează la o carieră în box. Frankie Dunn este un antrenor trecut prin viață și nu este prea încântat să antreneze o fată. Cu timpul a văzut că fată perseverează și câștigă anumite meciuri, așa că a luat-o sub aripa sa. Șansele că ea să câștige sunt mari, dar soarta o trimite într-un joc crucial. Filmul este despre forța fizică dar și cea psihică, despre ambiție și îndeplinirea visurilor.

Rory O’Shea Was Here (2004)

Filmul prezintă lumea lui Michael, care suferă de paralizie generală și arată cum se schimbă viața lui atunci când apare un nou pacient cu dizabilități. Rory este într-un scaun cu rotile din cauza unei atrofii musculare. Tânărul, nu numai că nu vrea să accepte această nouă viață, ba chiar arată că vrea să își trăiască viața la maximum. Acest film minunat ne face să fim recunoscători pentru viața pe care o avem și să apreciem lucrurile simple.

Gladiator (2000) Generalul roman Maximus trebuia să devină moștenitorul tronului Imperiului Roman. Aflând acestea, fiul împăratului îl condamnă la moarte. În mod miraculous, Maximus se salvează de la moarte și devine gladiator, dar trebuie să își înfrunte toți inamicii și să câștige dreptul la viață și la libertate. Acest film este abundent în scene dramatice din minut în minut.

My Name Is Khan (2010) Filmele indiene sunt de obicei pline de dans și muzică, dar nu și acesta. Surprinzător, acesta este un film care spune povestea lui Rizwan Khan, care suferă de sindromul Asperger. El pleacă într-o călătorie către America pentru a-și regăsi dragostea. Soția sa l-a părăsit pe 11 septembrie 2001 atunci când atitudinea lumii față de musulmani s-a schimbat dramatic.

Knockin’ on Heaven’s Door (1997) Doi pacienți împart aceeași camera de spital, suferă de cancer în stadiu terminal și nu mai au mult de trăit. Hotărâți ca ultimele lor clipe să fie memorabile, fug din spital. Aceștia fură o mașină și merg într-o excursie la mare. În drumul lor, trec printr-o mulțime de evenimente: unele amuzante, iar altele periculoase. Un film extraordinar despre viață, moarte, visuri și eternitate.

sursa https://www.libertatea.ro/revista-elle/10-filme-emotionante-care-ii-vor-face-pana-si-pe-barbati-sa-planga-4267123

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.