Zece morţi la secţia ATI din Piatra Neamţ în urma unui incendiu. Medicul de gardă, rănit grav, după ce a suferit arsuri pe o suprafaţă mare a corpului

14 noiembrie 2020  |  19:39  |  👁 349 Vizualizari


Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neam, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane sunt rănite, printre ele şi medicul de gardă, care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat .
Medicul de gardă, grav rănit în incendiu, va fi transferat la Iaşi, de unde va fi preluat de o aeronava militară şi transportat la Bucureşti
 Parchetul General a deschis o anchetă şi s-a început deja urmărirea penală în ce priveşte fapta. Procurorul Marius Iacob se va ocupa de caz şi se află deja pe drum spre Piatra Neamţ.
Lucian Micu, manager al spitalului din Piatra Neamţ a precizat că,  din cele zece victime, opt au murit în incendiu, iar două au murit după ce au fost mutaţi din secţia ATI şi, potrivit lui Micu, decesul nu a fost cauzat direct de incendiu.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat sâmbătă seară că pacienţii COVID-19 care vor fi aduşi de la Piatra Neamţ, în urma incendiului care s-a produs la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului judeţean vor fi transferaţi la spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi.
Numărul morţilor ajunge la 10. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamţ, 10 persoane au decedat iar şapte se află în stare critică, printre care şi medicul de gardă. UPU şi SMURD Iaşi a trimis către Neamţ două maşini pentru victime multiple, trei autosanitare de Terapie Intensivă şi un echipaj pentru o maşină de victime multiple de la Vaslui. Vor prelua un pacient cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi 6 pacienţi (Covid pozitivi), 9 pacienţi, printre ei şi medicul rănit, în stare critică, vor fi transportaţi la Iaşi. O ambulanţă SMURD cu medic şi o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iaşi încep deplasarea către Piatra Neamţ, pentru transportul victimelor către Spitalul Judeţean Iaşi. Medicul rănit are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transferat de urgenţă la Iaşi. Doctorul era singurul medic de gardă la secţia ATI.

Citeste mai mult aici

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.