Zăpada s-a așternut la munte. Care este starea pârtiilor și unde se poate skia

4 decembrie 2021  |  11:49  |  👁 438 Vizualizari


S-a răcit brusc vremea în toată țara. Azi-noapte au căzut primii fulgi de nea în Capitală, dar nu s-a depus strat de zăpadă și s-a făcut și mai frig. În schimb, turiștii care au ales să meargă la munte în această perioadă se bucură de un adevărat peisaj de iarnă. În stațiunile de pe Valea Prahovei s-a depus un strat consistent de nea, dar și în Bran și în Poiana Brașov, unde pârtiile sunt în stare bună de schiat.

Cavnic

Se fac ultimele pregătiri înainte de deschiderea sezonului de schi la Cavnic, în județul Maramureș. Turiștii, însă, vor practica sporturi de iarnă la tarife mai mari anul acesta. Scumpirea utilităților a afectat și acest sector.

Azi-noapte au fost -11 grade Celsius, astfel că tunurile de zăpadă au putut fi puse în funcțiune. Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt în curs. Deschiderea sezonului va avea loc pe 10 decembrie, dacă vor permite temperaturile acest lucru.

Turiști din toată țara își fac deja rezervări la Cavnic.

În stațiune pârtiile sunt potrivite pentru toate vârstele.

Însă tarifele s-au schimbat. Dacă anul trecut ski-pass-ul pentru întreaga zi costa 100 de lei, anul acesta un abonament pentru întreaga zi va costa 120 de lei.

Mâine se va deschide și pârtia de sănii – 50 de metri lungime. Tarifele pentru pârtia de sănii sunt: două ture, 10 lei; 10 ture, 30 de lei.

De asemenea, se va deschide și școala de ski. Toți cei care încă nu știu să practice sporturi pot avea șansa să învețe.

Rânca

Este primul weekend din această iarnă în care se poate schia la Rânca. Pârtiile din stațiune sunt pregătite inclusiv cu tunuri de zăpadă, în cazul în care nu va ninge suficient.

Turiștii sunt prezenți în stațiunea Rânca din județul Gorj. Pârtia de la Rânca este bună pentru ski. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornit iar în ultimele zile a nins.

Aproximativ 3000 de turiști se află de vineri seară în stațiunea de iarnă. Pentru o noapte de cazare, aceștia au plătit între 200 și 500 de lei la pensiunile și hotelurile din stațiunea Rânca.

Prețurile au rămas aceleași ca și anul trecut la echipamentele de ski și sănii. Foarte multe persoane au închiriat aceste echipamente la prețurile de 40 și 70 de lei.

Temperatura era de -4 grade Celsius sâmbătă dimineață și ningea. Pentru zilele următoare este anunțată ninsoare.

Și la Poiana Brașov a nins azi-noapte, pârtiile fiind pregătite pentru sezonul de ski cu tunuri de zăpadă artificială.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.