Voucherele de vacanță vor fi acordate bugetarilor și în următorii 2 ani

Ministerul Turismului și Ministerul Muncii și Justiției Sociale au inițiat o Ordonanță de Urgență care modifică și completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță. Astfel, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei, vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020. 

„Printr-o decizie pe care o adoptăm astăzi (n.n. – ieri), continuăm o măsură care a contribuit la dezvoltarea turismului românesc. Vom acorda voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei angajaţilor din sistemul public şi în următorii doi ani, 2019 şi 2020. Vorbim de o măsură apreciată şi de către români. Peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanţă în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România. 

Acest fapt a dus la o creştere cu peste 5% a numărului de turişti din ţara noastră, până în luna septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, faţă de anul trecut, se înregistrează o creştere cu 10% a solicitărilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România”, a precizat Viorica Dăncilă în ședința de Guvern.

Related posts

Leave a Comment

five × one =