Vlad Cosma, declarații la ICCJ, în dosarul Ghiță-Bădescu. “Denunțul a fost dictat de Negulescu”

Fostul deputat Vlad Cosma este audiat, luni, ICCJ, in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat, alaturi de fostul primar din Ploiesti Iulian Badescu, pentru infracțiuni de coruptie. Vlad Cosma este audiat in calitate de martor.

Fostul deputat Vlad Cosma a relatat, la infatisarea din iunie 2018, în faţa Completului de 5 judecători de la Instanţa supremă cum, în 2015, fostul procuror Mircea Negulescu l-a determinat să semneze denunţuri „după dictare” împotriva lui Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului.

„Acest denunţ a fost dictat şi redactat de către procurorul Mircea Negulescu, după propria exprimare. Mi s-a dat fictiv statutul de martor ameninţat. Aceasta era o procedură standard folosită de Negulescu în mai multe dosare penale”, a declarat Vlad Cosma.

Acesta a spus că şi Răzvan Alexe a fost pus să semneze un astfel de denunţ gata redactat, sub identitate protejată. Ulterior, în 2016, un alt procuror, Giluela Deaconu, i-a spus lui Vlad Cosma că a venit vremea să susţină în instanţă denunţul fals.

„I-am spus că refuz (…), dar a intervenit procurorul-şef Onea Lucian, care pe un ton ameninţător mi-a spus că trebuie să merg, că nu am ce să fac. (…) Am fost escortat de poliţista Florea Gabriela. Pe drum către Bucureşti a început să-mi citească declaraţia pe care trebuia să o recit”, a arătat Vlad Cosma.

sursa: ph-online

Related posts

Leave a Comment

2 × 5 =