Vitamina C naturală, esențială pentru imunitatea copilului tău

Vitamina C este esențială pentru imunitatea, sănătatea și dezvoltarea copiilor, de la vindecarea țesuturilor, până la formarea și repararea oaselor. Beneficiile aduse în prevenirea și combaterea răcelii au făcut subiectul numeroaselor studii medicale, descoperindu-se că aceasta poate scurta durata unei răceli cu 14%.

Organismul copilului meu și aportul de vitamina C

Desi Vitamina C este indispensabila pentru biosinteza colagenului, a vaselor de sânge, a cartilajelor, a mușchilor și a țesutului epitelial, organismul uman nu este în măsură să o sintetizeze.

Mai mult, Vitamina C facilitează absorbția fierului, menține sănătatea gingiilor, și are rol imunostimulator și antioxidant. Totodată, contribuie la formarea neurotransmitatorilor și a carnitinei, responsabila în organism cu generarea de energie.

Vitamina C stimuleaza imunitat05ea  și ajuta organismul copilului să lupte cu infecțiile mai ales în sezonul răcelilor și gripelor.

Care este diferența dintre vitamina C naturală și cea sintetică (acid ascorbic)?

Vitamina C de sinteza, numita și acid ascorbic, a fost izolată în 1930 din siropul de porumb, primind aceasta denumire că urmare a eficientei sale în vindecarea scorbutului. Acidul ascorbic diferă substanțial de vitamina C naturală conținută în fructe și legume.

Știați că: 
• Vitaminele C de sinteza (acidul ascorbic) reprezintă aproximativ 97% din piață românească de suplimente, fiind mult mai ieftine față de cele naturale?

• Vitaminele naturale se asimilează în proporție de 98%, în timp ce Vitaminele sintetice se asimilează în proporție de doar 10-20%?

• Vitamina C este distrusă în condiții de stres oxidativ, de prelucrare termica, lumina și monoxid de carbon din aer, ceea ce o face necesara cu atât mai mult locuitorilor din orașele mari?

• Vitamina C ajută la vindecarea rănilor? Datorita faptului că ajută la stimularea producției de colagen, prezența vitaminei C în organism accelerează procesul curativ în caz de arsuri, răni?

• Daca mestecați tabletele de vitamina C sintetică și laaați vitamina C să rămână pe dinți, acidul ascorbic din comprimat poate distruge smalțul dinților copiilor?

• Cea mai bogată sursă de vitamina C este fructul de acerola (vișină tropicală)? Vitamina C se găsește de asemenea și în citrice, ardei gras, căpșuni, legume cu frunze verde închis, broccoli, cartofi, napi și roșii.

Poate copilul meu să aibă deficiență de vitamina C?

Cu excepția cazului în care copilul suferă de malabsorbție intestinală severă sau are o alimentație neechilibrată, carențele sunt rare. Vitamina C este disponibilă în numeroase alimente, dar hrana procesată, fast-food-ul și sucurile carbogazoase pot crea deficiențe de vitamine și minerale.

Copiii expuși fumatului pasiv au nevoie de suplimente orale de vitamina C pentru a repara daunele celulare cauzate de fumul țigărilor.

Poate copilul meu să absoarbă prea multă vitamina C?

Vitamina C este hidrosolubilă, astfel încât excesul este eliminat din organism prin urina copilului.

Adminstrarea a 40 mg de vitamina C pe zi este recomandata copiilor cu vârstă cuprinsa intre 6 luni și 1 an, celor cu vârstă cuprinsa intre 4 și 8 ani, 25 mg/zi, iar pentru vârstă de 9-13 ani, 45mg/zi. Adolescenților intre 14 și 18 ani li se recomandă administrarea a 75 mg/zi, doza crescând la 90 mg/zi pentru bărbați și 75 mg/zi pentru femei după vârstă de 19 ani, doza putând crește până la 500mg pentru adulți.

Desi poate părea suprinzător, nu citricele au cea mai mare concentrație de vitamina C. Lămâile și portocalele au 53mg/100g, măceșele și coacăzele au o concentrație de 426 mg/100 de g, dar 100g de acerola conține de la 1500mg până la 5000 mg de vitamina C.

Vitamina c naturală sirop pentru copii și adulți din gama Advanced Kids de la Cosmo Pharm este singura Vitamina C 100% naturala, din Acerola, având în compoziție și extract din fructe de Măceș 7000 mg și Coacăz negru 7000 mg:

• Stimulează imunitatea, mărește rezistenta organismului la infecții;
• Se asociază tratamentului antiinfecțios (răceli, amigdalite, bronșite, etc.);
• Grăbește vindecarea răcelilor și gripelor;
• Scade intensitatea reacțiilor alergice;
• Contribuie la formarea globulelor roșii și la creșterea absorbției de fier;
• Vitamina C creste rezistenta vaselor sanguine și formarea țesuturilor;
• Îmbunătățește vederea și previne îmbolnăvirea ochilor.

Alege Vitamina C naturala pentru sănătatea copilului tău!
Sursaș Qbebe.ro

Related posts

Leave a Comment

14 − four =