Viorica Dăncilă: Voi solicita Parlamentului procedură de urgenţă pentru proiectul de căutare a persoanelor dispărute

Premierul Viorica Dăncilă declară război împotriva criminalităţii în contextul presupusei crime de la Caracal. Ea spune că deoarece este mamă se va implica personal în reformă. „Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotriva criminalităţii”, potrivit Mediafax.
„Revolta oamenilor din aceste zile este justificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Ţara noastră nu aparţine criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane. Sunt femeie, mamă, am crescut un copil, ştiu ce înseamnă grija.
Ştiu câtă nevoie avem să ne ştim copiii şi familia în siguranţă. De aceea mă voi implica personal în această reformă”, a declarat, miercuri seară, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă. Voi urmări şi voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotiva criminalităţii. Aceste probleme nu sunt de ieri, de azi. Trenează de ani de zile şi nu putem vorbi de nevinovaţi. Vinovaţi sunt toţi cei care au putut face ceva şi n-au făcut”, a mai spus aceasta. Premierul Viorica Dăncilă a mai declarat că a cerut, miercuri, ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute şi va cere Parlamentului procedură de urgenţă pentru proiect. „Astăzi (n.n. – miercuri) am solicitat ministrului de Interne urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute, aflat în avizare în acest moment în cadrul ministerului. Voi solicita Parlamentului procedură de urgenţă pentru acest proiect”, a declarat Viorica Dăncilă.
Totodată, premierul a precizat că a cerut Ministerului de Interne şi lui Raed Arafat (şeful DSU) să prezinte planul de măsuri referitor la comasarea dispeceratelor între Poliţie, SMURD, Pompieri, Ambulanţă. „Am mai dispus ca în zilele următoare să se prezinte măsurile necesare pentru punerea în aplicare a legii registrului agresorilor sexuali”, a anunţat Dăncilă.

Related posts

Leave a Comment

three × three =