Viorica Dăncilă promite decontarea pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv

7 octombrie 2019  |  09:37  |  👁 263 Vizualizari


Premierul Viorica Dăncilă spune că este de acord cu schimbarea legislației pentru decontarea pe viață a tratamentului pe care il urmeaza victimele tragediei de la Colectiv.
„Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat în ultimele zile soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie. “Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel”, spuneau. Și aveau dreptate. Așa că voi susține propunerea lor de modificare a legislației, astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atâta timp cât este nevoie. Este o datorie morală a noastră și o măsură justă de sprijin pentru acești tineri greu încercați și familiile lor, care au avut atât de mult de suferit”, a anunțat Dancila pe Facebook.
Victimele Colectiv au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităților, decontarea pe viață a tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, ei pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârșitul anului 2020, ceea ce, spun ei, este insuficient.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că Legea Sănătății trebuie modificată printr-o Ordonanță de Urgență.
„Am convenit să facem această propunere de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii Sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o . Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament. De anul trecut pot să se trateze în ţară şi străinătate atât în public cât şi în privat”, a zis Pintea.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.