Viorica Dăncilă despre candidatura la șefia Parchetului European a Laurei Codruța Kovesi

Prim-ministrul României nu va susține nici pe ultima sută de metri candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, în pofida mesajelor de susținere pe care le-au transmis instituțiile europene, precum și state ca Franța și Bulgaria.

Invitată la Digi24, Viorica Dăncilă a avut o tiradă intreagă de acuzații la adresa fostei șefe a DNA.

„Doamna Kovesi a plecat de la DNA nu că a vrut dumneaei, ci pentru că exista un raport. Eu cred că era bine să își rezolve problemele din țară și pe urmă să candideze la această funcție. Este numită și dacă una dintre acuzațiile la adresa ei se va adeveri? Ce facem noi ca țară? Nu mă gândesc la ea, ci la imaginea noastră, ca țară. Pentru mine e important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea”, a spus Dăncilă, citată de ziare.com.

„Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar daca va fi problemă, toți se vor retrage și nu vor vorbi despre Laura Kovesi, ci despre România. Factura o va plăti țara. Eu nu afirm că este vinovată sau nu, dar a fost schimbată din funcție tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei. Modul în care a gestionat această funcție a fost unul defectuos, de aceea a fost și schimbată”, a mai afirmat șefa Guvernului.

Related posts

Leave a Comment

5 × 5 =