VIDEO: Alfred Savu a fugit de la ancheta cu un taxi!

 

Procurorul Alfred Savu a fost pus, vineri, sub urmărire penală pentru infracţiunea de represiune nedreaptă, anunţă Secţia de anchetă a magistraţilor, precizând că acesta e acuzat că ar fi trimis în judecată un notar public despre care ar fi ştiut că este nevinovat.

“Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un procuror, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de procuror de caz a instrumentat un dosar al D.N.A. – ST Ploieşti şi, cu intenţie, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă un notar public, iar ulterior, prin rechizitoriul din data de 23.12.2015 a dispus sesizarea instanţei de judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, deşi ar fi ştiut că notarul public este nevinovat”, anunţă Secţia de anchetă a magistraţilor.

Suspectul ar fi încălcat obligaţia de stabilire a vinovăţiei în funcţie de ansamblul probator administrat, exisând suspiciunea că nu ar fi analizat situaţia de fapt sub toate aspectele şi nu ar fi administrat mijloace de probă atât în apărare, cât şi în acuzare.

Vineri, 22 martie, lui Alfred Savu i-a fost adusă la cunoştinţă efectuarea în continuare a urmăririi penale, el fiind audiat la Secţie.

VIDEO AICI

Related posts

Leave a Comment

fifteen + 17 =