Viceprimarul Ganea e hotărât să demaşte tupeul şi minciuna primarului Dobre

Viceprimarul Cristian Ganea şi-a propus să nu mai asiste pasiv la încercările primarului Adrian Dobre de a dezinforma ploieştenii. Ba mai mult, Ganea promite că va devoala fiecare minciună a edilului-şef, pentru ca cetăţenii să poată avea ambele perspective ale disputei, pentru a trage singuri concluziile.
După ce PNL, printr-o postare pe Facebook, l-a ridicat în slăvi pe Dobre, încercând să-l scoată basma-curată în subiectul majorării taxelor pentru locurile de parcare, viceprimarul Ganea a intervenit rapid, tot pe Facebook, încercând să ofere dovezi ale faptului că Dobre se afla în campanie electorală şi nimic mai mult.
Mesajul lui Ganea conţine atacuri directe la primar şi vizează modul în care Dobre, la fiecare discuţie importantă, îşi sfidează echipa din Primarie, evită consultările, se comportă ca un stăpân pe moşie, toate pentru a putea ieşi public, a doua zi, cu acuzaţii.
Iată mesajul postat de Cristi Ganea:
Dragi ploieşteni, indiferent ce simpatii politice aveţi, este important să ajungă la dumneavoastră adevarul. Sunt extrem de deschis şi îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să poată concluziona în baza unor informaţii reale. Astăzi, primarul Adrian Dobre a aruncat o nouă fumigenă, tocmai pentru a masca incapacitatea dovedită pe care o are în a manageria această urba. Iată cum Dobre, probabil din disperare, a început să arunce în spaţiul public informaţii eronate, ba mai mult, calomnii la adresa mea. Şi în timp ce în primărie, Dobre nici nu mă cheama la sedinţe sau întâlniri, dar nici nu se consultă cu mine sau cu viceprimarul Pană în luarea deciziilor, pe reţelele de socializare, Dobre este extrem de virulent şi ”curajos”. Subiectul de astăzi este modificarea tarifelor de parcare în Ploieşti. Dobre a declarat, cu un tupeu greu de imaginat, că proiectul de hotărâre de consiliu iniţiat de mine este : ”o încercare de a acoperi incompetența și reaua intenție a directorilor numiți politic de majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local”.
Domnule primar, acest proiect are la bază munca mai multor specialişti în ceea ce priveşte fluidizarea traficului în municipiu. Nu vă bateţi joc de oamenii care chiar muncesc şi caută soluţii pentru acest oraş sufocat.
Probabil Dobre încearcă cu aceste declaraţii ”spumoase”, dar total false, să îi facă pe ploieşteni să uite. Ce? Păi să uite toate gafele, eşecurile şi lipsa de implicare a primarului Dobre. Să uite că autobuzele cu care s-a lăudat edilul au defecţiuni, sau că nu a fost capabil să asigure în plină vară dezinsecţia în Ploieşti. Sau să uite că nu a fost în stare să gestioneze toate problemele reale ale oraşului. Pobabil că Dobrea vrea să se şi răzbune pentru că am refuzat să particip la încercarea lui de a majora taxele şi impozitele în oraş. Îi cer public primarului Dobre să facă acuzaţii doar când are şi dovezi în acest sens. În rest, toate încercările lui de a mă discredita, îmi rezerv dreptul de a le demonta cu argumente pertinente. PS: Dacă Adrian Dobre era într-adevar preocupat de subiectul parcărilor, ne chema la discuţii. Dar Dobre este preocupat strict de campania sa electorală. Aşa a înţeles acest primar că se conduce un oraş: pe Facebook. Din acest motiv nu îl veţi vedea niciodată PE TEREN!
Oricât de imparţială, presa locala cunoaşte foarte bine faptul că Adrian Dobre putea discuta despre problema majorării taxei de parcare în cadrul şedinţei de Consiliu Local. La fel de bine, ar fi putut să îşi manifeste grija şi procuparea în momentul 0, al conceperii acestui proiect de hotărâre, înainte ca noile tarife să ajungă la presă. În realitate, Adrian Dobre a aşteptat să vadă reacţiile ploieştenilor, pe Facebook, acţionând în consecinţă, urcându-se pe valul de indignare al oamenilor faţaă de noile scumpiri.
Desigur, se mai pune şi problema reducerii numarului mare de maşini care ocupă centrul oraşului, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate (în unele dintre ele, taxele sunt atât de mari încât şoferii evită complet centrul oraşului), dar şi a poluării. Niciuna dintre ţările civilizate, după cum spuneam, nu a găsit o metodă-minune, singura variantă rămânând suprataxarea zonelor care se doresc a fi decongestionate.
Iată mesajul lui Dobre, de la care a pornit întregul scandal:
Este inadmisibil să taxăm cetățenii pentru a acoperi incompetența și reaua intenție a directorilor numiți de majoritatea PSD – ALDE!
Zilele trecute, PSD, prin intermediul viceprimarului Cristian Mihai Ganea, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede majorarea taxei de parcare pe teritoriul municipiului Ploiești până la 5 lei/oră.
Imediat după ce a luat cunoștință de intenția consilierilor PSD susținuți de cei de la ALDE, împreună majoritari în Consiliul Local, primarul Adrian Dobre luat o atitudine tranșantă: nu se impune o astfel de măsură la Ploiești!
Chiar dacă sunt minoritari în Consiliu, primarul și consilierii PNL a anunțat că se vor opune prin toate mijloacele adoptării unei astfel de hotărâri care nu are niciun fundament, nicio logică.”Este inadmisibil să taxăm cetățenii pentru a acoperi incompetența și reaua intenție directorilor numiți politic de majoritatea PSD – ALDE din consiliul local. Cum să le cerem oamenilor bani în plus pe parcare când nu au fost capabili să ofere un minimum de infrastructură decentă, un minimum de condiții pentru parcările din oraș?Atât eu, cât și colegii mei consilieri, ne vom opune categoric acestei aberații. Nu putem să continuăm să acoperim la nesfârșit incompetența și reaua intenție a unora, prin aplicarea sau majorarea de taxe. Îl somez pe viceprimarul Cristian Ganea și pe majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local să retragă proiectul”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Related posts

Leave a Comment

thirteen − 6 =