Viceprimarul comunei Lipănești semnalează nereguli grave în conducerea primăriei Lipănești

O postare pe contul de socializare al viceprimarului comunei Lipănești, scoate în relief întâmplări halucinante petrecute în cadrul primăriei Lipănești. Alesul local, spune că primarul din localitate se folosește de bunurile instituției după bunul său plac, iar o parte din funcționarii publici, loiali edilului, sunt ,,gardienii” postărilor pe Facebook ale viceprimarului PSD, urmărindu-i pe comentatorii lui Stan Ioan Alin. 

,,Cetățenilor din Lipanesti! 

Fiind prima postare din 2019, aș fi vrut să vă aduc vești care să vă bucure, despre lucruri frumoase ce ar urma să se realizeze în localitatea noastră. 

Din păcate, deciziile administrative pe care le ia domnul primar Nica Robert, continuă să fie nejustificate și neîntemeiate. 

1. În plină iarnă pe 27 Decembrie 2018, în regim de maximă urgență, se demarează reparația a trei birouri din cadrul primăriei, lucrare încredințată direct unor prieteni ai domnului primar, la valoarea de 170.000 lei (36.000€).

Am cerut acest contract pentru lămuriri și nu mi s-a dat! Este cumva secret?

2. Tot prin încredințare directă, primarul atribuie un contract pentru deszăpezire firmei unui prieten și se face că deszăpezește ori de câte ori cad trei fulgi de zăpadă sau plouă. 

Asta ca să răspund celor dintre dumneavoastră, care m-au întrebat de ce ne jucăm de-a deszăpezitul pe banii oamenilor, în timp ce utilajul primăriei, nou, îl ținem pentru poze. 

3. Acest aspect, ,,numărul 3” m-a întristat cel mai mult! Ca să nu spun scârbit! 

În timp ce copiilor din Lipănești li se cer bani pe motorină pentru a merge în unele excursii cu microbuzul școlar destinat strict transportului elevilor, primarul Nica Robert folosește mașinile instituției, inclusiv microbuzul școlar, pentru plimbări private. 

Pe 24 ianuarie 2019 primarul și o parte dintre angajații primăriei cu familiile lor, au mers la distracție, la munte, cu microbuzul elevilor și combustibil plătit de primărie. 

Când credeam că le-am văzut pe toate, am fost neplăcut surprins să constat, că la Primăria Lipanesti, unele doamne funcționar (n.r. funcționari publici) în loc să rezolve problemele cetățenilor stau și îi urmăresc pe aceștia și cum au ocazia le reproșează, voalat amenințându-i,  pentru că au îndrăznit să reacționeze la postările mele.

Îmi este rușine și-mi cer eu scuze pentru ipocrizia acestor ,,doamne”!

Vă mulțumesc! 

Dumneavoastră analizați și trageți concluziile!  

Viceprimar Stan Ioan Alin”

A scris pe pagina sa de Facebook viceprimarul comunei Lipănești, Stan Ioan Alin.

Nota redacției: Solictăm prin intermediul acestui material un punct de vedere, primarului comunei Lipănești, Robert Viorel Nica, care ne poate contacta pe adresa redacției.

Dacă dezvăluirile făcute de viceprimarul Lipăneștiului se dovedesc a fi adevărate, suntem convinși că autoritățile competente vor scoate lumină toate neregulile.

Redacția Max-Media va solicita conducerii primăriei Lipănești, modalitatea de contractare a firmei care a executat lucrările de modernizare din cadrul primăriei, precum și costurile reparațiilor; contractul de deszăpezire; decontul transportului și justificarea prin care terțe persoane au folosit microbuzul școlar din proprietatea primăriei în interes personal, conform legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public.

Related posts

Leave a Comment

seventeen − 6 =