Val de aer polar peste România

28 octombrie 2019  |  12:18  |  👁 469 Vizualizari


Un val de aer polar trece peste România. De marți, temperaturile scad dramatic și vor ajunge chiar la – 8 grade Celsius. În unele zone, termometrele vor arăta chiar cu 25 de grade mai puțin față de zilele precedente.

Luni vine cu vreme frumoasă și mai caldă decât cea normală în toată țara. Maximele vor avea valori între 15 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 24, poate chiar 25 de grade Celsius în sud-vest. Norii se vor aduna în jumătatea de nord a țării unde, spre luni seară vor apărea ploile slabe. În celelalte zone, noaptea, va reveni ceața.

Răcirea se va resimți în special, în partea de vest a țării. Ninsorile își vor face și ele simțită prezenta la altitudini mai mari de 1.400 de metri.

Meteorologii vin și cu o veste bună. De duminică, 3 noiembrie, temperaturile vor ajunge din nou la 17 grade în timpul zilei.

În București, ziua de luni, va fi tot anormal de caldă, cu temperaturi maxime în jur de 20 de grade Celsius și cu cer senin, după-amiază. Marți, vremea va începe să se răcească, iar norii se vor aduna din orele nopții. Ploile vor fi insistente în cursul zilei de miercuri, când termometrele vor mai indica cel mult 11 grade Celsius. Joi, va fi și mai frig, cu toate că soarele va apărea deasupra orașului, iar vineri dimineață vor fi minime de îngheț.

Vreme frumoasă și foarte caldă va mai fi doar marți la munte. Apoi, temperaturile vor fi în cădere liberă. De marți, va ploua și va fi lapoviță la altitudini mai mici de 1.400 m, iar mai sus, va ninge, se va depune strat de zăpadă și vântul va avea intensificări temporare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.