UPDATE: Procurorii din gașca lui Onea, DAȚI AFARĂ DIN DNA!

Conducerea DNA cere CSM revocarea din functie a procurorilor Lucian Onea, Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, si Răileanu Elena Cerasela, ca urmare a anchetelor deschise pe numele acestora.

,,La data de 10 ianuarie 2019, procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, a transmis Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcție, întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile specifice funcției deținute. 

De asemenea, în aceeași zi, au fost transmise Secției de procurori a CSM cererile de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești a următorilor procurori: 

– Deaconu Giluela, 

– Savu Alfred Virgiliu, 

– Răileanu Elena Cerasela”, transmite DNA.

Mai multi procurori de la DNA Ploiesti au fost citati astazi la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in dosarul in care sunt cercetati Lucian Onea si Mircea Negulescu. Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, ancheta ar urma sa se extinda.

Cerasela Raileanu a fost audiata la Parchetul General, alaturi de ceilalti “paraditori” de la DNA Ploiesti! Sectia de anchetare a magistratilor ii aduc acesteia acuzatii grave: constituire de grup infractional organizat, santaj si cercetare abuziva.

Astazi, toti procurorii de elita vor fi audiati la Parchet, in urma acuzatiilor aduse de fratii Cosma, ce privesc instrumentarea dosarelor si practicile abuzive ale anchetatorilor.

Cerasela Raileanu a lucrat, alaturi de Onea, dosarul Anei Maria Patru, existand indicii ca procurorii au atribuit indentitati fictive unor persoane care aveau si o alta calitate in cauza. Sectia penala a Tribunalului Bucuresti i-a obligat pe procurorii Lucian Onea (foto) si Cerasela Raileanu de la unitatea de elita DNA Ploiesti sa desecretizeze lista martorilor cu identitate protejata folositi in dosarul Anei Maria Patru.

Practic, la termenul din data de 17 septembrie 2018 din dosarul nr. 47338/3/2016, instanta va afla daca in cauza procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu au folosit-o pe patroana Siveco, Irina Socol, fosta prietena a Anei Maria Patru, atat pe post de martor denuntator, cat si ca martor cu identitate protejata. Caci, din informatiile pe care le avem, exista suspiciunea ca Onea si Raileanu i-ar fi atribuit denuntatoarei Irina Socol alte doua calitati de martor sub identitate protejata, sub numele de „Vranceanu Marius” si „Denisa Mocanu”, pentru a ingrosa acuzatiile fata de Patru.

Procurorul de la DNA Ploiesti Alfred Savu este urmarit penal pentru fapte deosebit de grave petrecute in ultimii ani, pe cand avea in lucru dosare importante.

Alaturi de el mai sunt anchetati de Sectia pentru Magistrati a parchetului General si ceilalti colegi procurori si politisti judiciari de la unitatea “haules”: Lucian Onea, Mircea Negulescu, Giluela Deaconu, Cerasela Raileanu.

Printre acuzatiile care i se aduc lui Savu se numara ticluirea de probe in dosare, santaj si presiune asupra martorilor, denuntatori-martori falsi, oferirea de identitati protejate multiple, denunturi luate sub presiune, cercetare abuziva etc.

Procuroarea Deaconu de la DNA Ploiesti este urmarita penal, alaturi de colegii din Unitatea de Elita Lucian Onea, Mircea Negulescu, Cerasela Raileanu si Alfred Savu.

Cerasela Deaconu a fost audiata la Sectia pentru anchetarea magistratilor a Parchetului General, acuzatiile care i se aduc fiind deosebit de grave: constituire de grup infrational organizat, santaj si cercetare abuziva.

Tot astazi, s-au prezentat la audieri la Parchetul General si ceilalti procurori paraditori de la Ploiesti.

sursa: ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

20 − fifteen =