UPDATE: Florin Busuioc a fost operat de urgență la spitalul din Craiova

UPDATE: Florin Busuioc a fost supus unei intervenții chirurgicale, în timpul căreia i s-a montat un stent. Operația a avut loc la 3 ore după ce actorul a făcut infarct în timpul unui spectacol, iar medicii SMURD l-au resuscitat de 3 ori.

S-a vehiculat informația conform căreia Florin Busuioc a fost operat de un medic rezident, însă ministrul Sănătății a venit cu lămuriri în acest sens, spunând că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operaţie atunci când actorul a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

„Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba” a sus Pintea.

Aceasta a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operaţie cu pacientul, ci că şeful Secţiei de Cardiologie din spital, medic intervenţionist, nu a răspuns la telefon şi a fost chemat alt medic intervenţioist de acasă.

„Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia” a precizat Pintea.

Știrea inițială:

Prezentatorul rubricii ,,Vremea” din cadrul Știrilor Pro TV, Florin Busuioc a făcut infarct în timpul unui spectacol, la Craiova. Acesta a fost dus de urgență la spital.

Actorul se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în cadrul spectacolului Central Park. Busu a început să se simtă rău, chiar în timp ce era pe scenă.

A fost chemată o ambulanță SMURD, iar acestuia i s-a acordat îngrijiri la fața locului. Ulterior, Florin Busuioc a fost traportat de urgență la unitatea primiri urgență a Spitalului Județean din Craiova.

Potrivit unor surse, actorul are nevoie de un stent, starea sa fiind destul de gravă.

Medicii au încercat chiar să-l transfere la București. Acest lucru nu este posibil, însă, deoarece starea sa nu este încă una stabilă.

Florin Busuioc a făcut infarct!

Related posts

Leave a Comment

seventeen + 13 =