Unitățile sanitare din Prahova care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Intensive care unit at the Nuova Poliambulanza hospital for the Coronavirus Covid-19, doctors and nurses, healthcare workers and hospital workers with overalls and protection to prevent infection. Brescia, Italy on March 19, 2020. Photo by Filippo Venezia/IPA/ABACAPRESS.COM

17 noiembrie 2020  |  13:51  |  👁 589 Vizualizari


Cinci unitati sanitare din Prahova au fost depistate de inspectorii ISU funcţionând fără autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
La începutul anului, ISU a făcut controale la 37 de unitati cu paturi din Prahova, cinci dintre ele fiind depistate că funcționau fără a deţine autorizaţiei de securitate la incendiu, deşi era obligatorie deţinerea acestui document.
„Pe timpul desfăşurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficienţe care au fost fie remediate pe loc, fie sancţionate şi luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.
Numărul total de deficienţe constatate a fost de 242, dintre care 101 au fost sancţionate. Urmare a acestor probleme descoperite de către inspectori pe timpul controalelor, în funcţie de gravitatea lor şi de principiul gradualităţii, s-au aplicat 22 de amenzi contravenţionale în cuantum de 97.500 de lei şi 220 de avertismente. Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 46 activităţi de informare preventivă si 37 de exerciţii de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, la locul de muncă, fiind implicaţi aproape 1.261 de oameni. Activitatea pompierilor se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, spune ISU.
Deocamdată, ISU nu a precizat numele spitalelor care funcţionau fără autorizaţie, însă vom reveni cu informaţii asupra acestui subiect.
De asemenea, au început deja controalele dispuse de autorităţile centrale la secţiile ATI din cadrul spitalelor din judeţ. Acestea vor viza respectarea normelor în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.