Una dintre victimele incendiului din Piatra Neamț era mamă pentru zeci de orfani

16 noiembrie 2020  |  09:05  |  👁 374 Vizualizari


10 pacienți infectați cu noul coronavirus au murit sâmbătă seară într-un incendiu declanşat la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Printre ei, Tatiana Gavril, o femeie de 67 de ani căreia i se spunea Mama Tatiana, pentru că a crescut, timp de 25 de ani, pe lângă cei 6 copii ai ei, alte zeci de copii abandonați.
Tatiana şi Mihai Gavril aveau 6 copii biologici, plus alte câteva zeci de copii de suflet, pe care, de 25 de ani, îi creștea ca pe copiii lor, ca să nu mai fie ai nimănui.
De 25 de ani, aceştia au crescut copii ai nimănui, abandonați, uitați, rămași fără casă și fără familie. Aceasta este povestea, pe scurt, a uneia dintre pacientele stinse sâmbătă în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, care a luat viața a 3 femei și 7 bărbați.
 Mama Tatiana, și soțul, Tata Mihai, și doi nepoți ai lor, trei voluntari și 7 copii din orfelinat au luat virusul. Dintre toţi, doar ea a dezvoltat forme severe și a avut nevoie de internare.
”Mama Tatiana a început să simtă dificultate în respirație, saturația de oxigen i-a scăzut până la 85, așa că a fost internată în spital. Deoarece starea ei s-a înrăutățit și mai mult, saturația scazându-i până la 63, a fost transferată pe secția ATI a spitalului, unde a fost conectată la două surse de oxigen și i s-a administrat maximul de medicamentație”, este scris pe site-ul Casei Ray.
Fusese mutată în salonul care a ars chiar în ziua incendiului Starea Mamei Tatiana începuse să se îmbunătățească după internare și tratament. Reușise să stea la marginea patului în ultimele două zile, iar în ziua în care a murit saturația de oxigen urcase la 99, cu masca de oxigen. Și ea, și medicii, și zecile ei de copii răsuflau ușurați și sperau la mai bine.
”O așteptam cu toții plini de nerăbdare și așteptam cu sufletul la gură, minut de minut, vești bune despre ea, însă… un trăsnet ne-a lovit pe toți când am auzit că este un incendiu la spital, pe secția ATI de la etajul 2, loc în care fusese mutată chiar în acea zi…”, mai scrie sursa citată.
Acum, zecile de copii orfani crescuți de Tatiana Gavril își plâng mama. O familie uriașă, unită de o durere la fel de mare.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.