Un val de căldură din Africa ajunge în România. Temperaturile o iau razna din nou. Prognoza meteo

17 martie 2023  |  07:51  |  👁 62 Vizualizari


Un val de căldură din nordul Africii lovește România în zilele care urmează. După un episod de ninsori puternice în mai multe județe ale țării și un val de frig neobișnuit, vremea se va schimba radical. Maximele diurne vor ajunge chiar și la 22 de grade în anumite zone din țară, temperaturi neobișnuite pentru data din calendar.

Vremea se schimbă radical în România

După ninsorile și ploile de astăzi, un nou val de aer cald sosește din nordul Africii și aduce aduce temperaturi din ce în ce mai ridicate. Potrivit specialiștilor ANM, începând din acest weekend, temperaturile vor înregistra o nouă creștere, urmând ca spre finalul săptămânii viitoare maximele să depășească 20 – 22 grade Celsius pe suprafețe mari din România.

Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, urmând a pătrunde și pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în zilele care vin, dar care vor fi urmate de o nouă perioadă de valori scăzute.

Cum va fi vremea vineri, 17 martie

Vineri, 17 martie, vremea va fi rece în prima parte a zilei şi pe timp de noapte în majoritatea zonelor ţării, dar va deveni în general frumoasă.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice şi sud-estice, unde mai ales pe parcursul zilei va mai ploua slab şi în zona montană aferentă vor fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei, precum şi la munte, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 8 şi 2 grade Celsius, mai ridicate pe litoral şi în deltă până spre 5 grade Celsius, dar posibil mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali”, a transmis ANM.

De asemenea, pe timp de niapte se va produce brumă, pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în rest, iar izolat se va forma ceaţă.

Și în București vremea va deveni frumoasă, cu temperaturi maxime mai ridicate decât în ziua precedentă, de 13 grade Celsius. Minima va fi de 1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească până spre minus 2 grade, unde vor fi condiţii de brumă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.