Un tribunal din Rusia interzice Facebook şi Instagram după ce compania-mamă Meta a fost declarată „extremistă”

21 martie 2022  |  18:17  |  👁 220 Vizualizari


Un tribunal din Rusia a decis luni interzicerea reţelelor Facebook şi Instagram în această ţară pe motiv că grupul Meta Platforms Inc, compania-mamă, este ”extremist”, relatează Reuters.

Reţeaua Instagram a fost blocată după ce Meta a afirmat că le va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje care fac apel la violenţă împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi trupelor ruse trimise în Ucraina pe 24 februarie.

Anterior în cursul zilei de luni, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) ceruse interzicerea ”imediată” a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru ”extremism”, într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Potrivit agenţiei TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta şi-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice ”rusofobia şi apelurile la violenţă”.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN).

De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi ”teroriste”, prima etapă către blocarea lor.

Decizia  nu se va aplica serviciului de mesagerie WhatsApp, din cauza „lipsei de funcționalitate a acestuia pentru difuzarea publică a informațiilor.”

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.