Un antreprenor ploieștean povestește cum se trăia la bloc până în anii ‘90

22 martie 2020  |  11:44  |  👁 704 Vizualizari


Alexandru Crîngu este patronul restaurantului BEST din Ploiești. Acesta este cunoscut în rândul ploieștenilor ca un important susținător al echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.

Managerul de la BEST a stârnit atenția prietenilor săi de pe Facebook, în urmă cu câteva zile, când a tras un semnal de alarmă față de situația în care sunt puși atât proprietarii, cât și angajații localurilor care s-au închis din cauza Stării de Urgență, pentru combaterea răspândirii coronavirus.

,,Industria noastră este in colaps ! Am hotelul gol , restaurantul gol ! In ultimele zile am vorbit cu mulți colegi de breasla , invariabil toți întrebau ce este de făcut ! Nu știu ce este de făcut dar știu sigur ce este de nefăcut ! Toți îmi ziceau ca prima măsura este sa renunțe la oameni , neavând din ce sa-i plătească ! Logic ! Dar nu moral ! Am clădit Best-ul cu investiții constante (nu cu profit dus acasă) , și cu Oamenii mei ! Doar pentru ca nu o sa mai am profit o perioadă trebuie sa renunț la ei ? I-am întrebat ce fac dacă nu le dau salariul 2 luni , murim au zis ! Nu sunt criminal ! Petrec mai mult timp cu ei decât acasă , deci și ei sunt familia mea ! Întotdeauna am grija de familia mea ! Cât voi putea . Când nu mai pot , murim cu toții!” scria Alexandru Crîngu pe pagina sa de Facebook.

În contextul înăspririi regulilor impuse prin noua Ordonanță Miliatră, prin care ieșitul din casă trebuie să fie doar în caz de urgență, patronul BEST ne amintește cum se trăia la bloc până în anii ‘90.

,,Alo , ce tot vă văitați ! Când eram tinerel , locuind la etajul 10 și curentul se oprea de 3 ori pe zi , urcam pe scări pe întuneric . Dar nu mereu cu mâinile goale , nuuu ! Căram 2 canistre cu apa ! Pentru ca nu aveam apa decât sporadic . Ma refer la apa rece . Aia calda nu curgea la robinet . O luam direct din oala ! De pe foc . Când gazele aveau presiune ! In rest când prindeam apa rece umpleam repede cada ! Din care cu găleata turnam in wc 2 zile ! Dar nu multă ! Pentru ca trebuia sa înmoi etichetele de la sticlele pe care le consuma tăticuțul meu ! Le țineam toată noaptea in cada , dimineața răzuiam la etichete de ma lua dreaq . Coboram pe întuneric normal cu 2 genți de voiaj  și mergeam la centrul de sticle și borcane . Luam 3 lei pe sticla de spumant , 2 lei pe cea de vin și bere ! Cea mai proasta zi era când îmi dădea înapoi vreuna ciobita la gura ! Cu banii câștigați mă așezam elegant la coada la pâine . Nu dura mai mult de 4-5 ore ! Dar când ajungeai in fața întotdeauna era caldă , scoasă din camion ! Ardeam normal una pana la alimentara de unde luam rația de ulei vărsat și zahăr ! Deci acum e nasol , ă ?” a spus Alexandru Crîngu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.