UE a trimis Ucrainei peste 77.000 de mii de tone de ajutoare umanitare începând din februarie

28 decembrie 2022  |  07:22  |  👁 162 Vizualizari


Uniunea Europeană a trimis Ucrainei peste 77.000 de tone de ajutoare umanitare de când a început în februarie invazia rusă asupra acestei ţări, a anunţat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.

„Începând din februarie, UE a trimis peste 77.000 de tone de ajutor în natură Ucrainei. Acestea includ provizii vitale, precum medicamente, alimente, adăposturi”, a menţionat Von der Leyen pe Twitter.

Ea a precizat că printre bunurile expediate Ucrainei se numără, de asemenea, vehicule de stingere a incendiilor şi spitale mobile. „Solidaritatea cu Ucraina nu face decât să crească”, a remarcat preşedinta Comisiei Europene.

Odată cu venirea iernii, UE a trimis Ucrainei, prin intermediul Mecanismului european de Protecţie Civilă, circa 800 de generatoare electrice oferite de 20 de state europene.

De când a început agresiunea rusă, UE, statele sale membre şi instituţiile financiare europene au mobilizat peste 19,7 miliarde de euro pentru a susţine rezilienţa economică, socială şi financiară a Ucrainei.

Statele UE au trimis Ucrainei armament şi materiale militare în valoare de circa 3,1 miliarde de euro prin ”Fondul European pentru Pace”, constituit din contribuţii ale statelor membre.

UE s-a angajat, în plus, să ofere Ucrainei anul viitor un ajutor financiar de 18 miliarde de euro, finanţat prin emiterea de datorie comună a blocului comunitar.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.