Udrea, condamnată la închisoare. Chirieac, reacție

7 aprilie 2022  |  12:28  |  👁 207 Vizualizari


Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat această decizie definită și executorie.

”Nu am nicio încredere, dar absolut nicio încredere în sentința instanței din România, fie că e penală, fie că e civilă. Am văzut prea multe. Și nu am fiindcă, pe de o parte, au adus-o din Costa Rica, au ținut-o liberă mai mulți ani, 2-3 ani, după care au zis că se rejudecă, că o fi, că o păți… plus că dovezile din dosarul Gala Bute…, din punctul meu de vedere, nu sunt instanță, poate domnii judecători au dreptate, deși eu nu mai știu ce înseamnă dreptate din România, au rezolvat! Mă gândesc că dacă îi dau 140 de ani de pușcărie Elenei Udrea, cu siguranță, se spală și epoca Băsescu! Nu rezolvi ce s-a întâmplat în deceniul lui Traian Băsescu, să fim cinstiți! Se supără că spun aceasta astăzi, la televizor, dar rădăcinile răului s-au pus atunci și acum au ieșit monștri din pământ!”, a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Amintim că un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul ‘Gala Bute’, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA. La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare. Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare:

Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) – un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) – 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) – 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) – doi ani şi şase luni cu suspendare. Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Pedepsele din acest dosar fuseseră suspendate în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă, iar sentinţa definitivă în dosarul ‘Gala Bute’ a fost dată de un complet nelegal. Practic, prin respingerea contestaţiei în anulare, Instanţa supremă a aplicat o hotărâre a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că judecătorii naţionali pot ignora o decizie a Curţii Constituţionale, dacă sunt anulate sentinţele în dosarele de fraude cu fonduri europene.

De asemenea, judecătorii români au confirmat supremaţia dreptului UE asupra dreptului intern, prin neaplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale.

SURSA DCNEWShttps://www.dcnews.ro/udrea-condamnata-la-inchisoare-chirieac-reactie_865389.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.