Turismul este prioritar pentru Guvernul României

La ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR) participă peste 330 de companii din 15 ţări – Bulgaria, Chile, Congo, Croaţia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Turcia.

Vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat, joi, prezent la deschiderea celei de-a 41-a ediţii a Târgului de Turism al României (TTR), că turismul este un sector prioritar în România, iar Guvernul actual a luat măsuri concrete are au dus la creşterea substanţială a acestuia.

„Turismul este un sector prioritar în România. Auzim asta de mulţi ani, însă Guvernul actual a luat măsurile concrete care au dus la creşterea substanţială a acestui sector – vouchere de vacanţă, reducerea cotei de TVA la 5%, crearea Fondului special de investiţii pentru susţinerea sectorului balnear. Orice pachet de servicii turistice vândut astăzi în România are în spate o asigurare care protejează clientul. Am văzut că măsura acordării de vouchere de vacanţă s-a materializat într-un sprijin de 400 milioane de euro adus industriei. De altfel, Ministerul Turismului are în acest an un buget generos”, a spus vicepremierul Viorel Ştefan.

Vicepremierul a precizat că, datorită efectelor pozitive, Guvernul va menţine acordarea de vouchere de vacanţă în anii 2019 şi 2020.

De asemenea, Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru finanţarea investiţiilor în turism. Conform actului normativ, investiţiile în turism se pot finanţa pe o perioadă care se poate întinde până la 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 2 ani. De asemenea, s-au reglementat modalităţile prin care se pot deconta sumele contribuţiei de la bugetul de stat, de utilizare a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului, precum şi posibilităţile de recuperare a acestora pentru nerespectarea prevederilor legale sau contractuale.

“Introducerea bugetului multianual era mai mult decât necesară, în condiţiile în care ne dorim dezvoltarea turismului pe termen lung. Prin aceasta ordonanţă, am dovedit angajamentul Executivului în privinţa susţinerii industriei româneşti. Investiţiile în turism necesită o perioadă îndelungată de timp, aşa că această modificare legislativă reprezintă un ajutor direct dat autorităţilor locale care au în plan sa realizeze proiecte de infrastructură turistică”, a declarat, la rândul său, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a apreciat că reprezentanţii Guvernului, ai ministerului doresc ca România să devină competitivă pe mai multe domenii turistice, iar numărul turiştilor străini care vizitează România să devină din ce în ce mai mare. În acest context, Trif a subliniat că a văzut în 2018 o creştere, atât a numărului de turişti străini, cât şi a cheltuielilor acestora în România de peste 120 de milioane de euro.

“Prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, decalajele dintre dezvoltarea turismului din România şi din ţările concurente la nivel mondial se vor reduce, ca urmare a impactului investiţiilor derulate”, a mai spus Trif.

Acesta a precizat că bugetul Ministerului Turismului pe investiţii este cu 600% mai mare în 2019 comparativ cu anul trecut.

“Ediţia de primavară a Târgului de Turism este cel mai important eveniment din domeniu atât pentru cei care lucrează în turism, cât şi pentru românii care îşi fac din timp planurile pentru vacanţă de vară şi vor să profite de reducerile speciale oferite pe durata târgului. Vorbim despre vacanţele de vară tocmai pentru că acum este cel mai bun moment pentru a achiziţiona sejurul într-o destinaţie de litoral, în ţară sau în străinătate. Pe lângă reducerile Early Booking, de până la 50%, îi aşteptăm pe turişti cu oferte speciale şi discount-uri suplimentare în destinaţii precum Grecia, Antalya, Egipt, Tunisia, Bulgaria şi litoralul românesc. Am pregătit oferte speciale pentru turiştii seniori, mari amatori de circuite culturale în Europa şi România, dar şi peste Atlantic”, a precizat pentru Agerpres Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour.

Related posts

Leave a Comment

3 × 5 =