Tronsonul de autostrada Ploiesti – Brasov, scos la licitatie

Comisia Națională de Prognoză estimeaza că proiectarea și execuția celor circa 100 de km de autostradă dintre Ploiești și Brașov va costa aproximativ 1,36 de miliarde de euro, conform procedurii lansate vineri în portalul de achiziții publice pentru încheierea unui contract de parteneriat public-privat. Studiul de fundamentare detaliază că PPP-ul se va întinde pe o perioadă de 44 de ani, dar în două etape. Prima etapă va fi de 24 de ani: 4 ani pentru proiectare+execuție și 20 de ani pentru operare.

Cititi si Asa o sa arate primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

Șoferii vor plăti o taxă calculat[ la 6,3 euro fără TVA pentru fiecare 100 de km parcurși de un autoturism, iar pe parcursul PPP-ului statul va plăti partenerului privat o sumă anuală pentru amortizarea investiției, dar și o plată de disponibilitate pentru perioada de operare a autostrăzii. Studiul ia în calcul și taxarea încă din 2019 a actualei autostrăzi dintre București și Ploiești.

Comisia Națională de Prognoză (CNP), autoritatea care a fost însărcinată de Guvern să deruleze atribuirea unui contract de parteneriat public-privat pentru realizarea obiectivului „Autostrada Ploieşti- Brașov”, a lansat procedura în noul sistem online de achiziții publice.

Valoarea estimată a proiectării și execușiei este de circa 1,36 miliarde de euro, iar durata implementării este de 288 de luni, adică 24 de luni – prima etapă a PPP-ului așa cum e detaliată propunerea în studiile realizate de autorități.

Operatorii interesați să depună oferte au timp până pe 19 noiembrie 2018, atunci când este planificată deschiderea ofertelor, relateaza HotNews.ro.

Related posts

Leave a Comment

nineteen + nineteen =