Traian Băsescu, categoric cu Augustin Lazăr: Ar trebui…

Traian Băsescu este de părere că procurorul general al României, Augustin Lazăr, trebuie să demisioneze, iar dacă nu va face acest gest, atunci preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îl elibereze din funcţie.
“Pe atmosfera care s-a creat, domnul procuror general ar trebui să demisioneze singur. Nu are rost să continue o bătălie pe care o pierde, pentru că nici dânsul nu a contestat că a fost implicat în analiza liberărilor condiţionate la deţinuţi politici.
Nu are rost să mai stea, dacă nu, ar fi responsabilitatea preşedintelui ca, asigurând continuitatea condamnării comunismului, pe care a făcut-o un alt preşedinte înaintea domniei sale, să îl elibereze din funcţie. Este o formalitate, este simbolic pentru că dânsul mai are câteva zile de mandat, dar ar trebui făcută”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seara la România TV.
“Dacă nu demisionează, preşedintele ar trebui să îl elibereze din funcţie, nu pentru că există, în momentul de faţă nu există documente oficiale a unei instituţii care să confirme lucrul acesta, dar dezbaterea publică este suficientă şi a fost alimentată cu suficiente documente”, a mai spus Băsescu.

Related posts

Leave a Comment

1 × 2 =