Toma Caragiu va fi omagiat la Ploiești, cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la nașterea actorului

Miercuri, 21 august, se implinesc 94 de ani de la nasterea marelui actor Toma Caragiu, cel care, timp de 12 ani, a condus institutia ce astazi ii poarta numele si pe scena careia a interpretat peste 30 de roluri.
Cu aceasta ocazie, Teatrul „Toma Caragiu” organizeaza o serie de activitati care se doresc a fi o umila reverenta in fata devotamentului sau pentru arta scenei, in general, si pentru scena ploiesteana, in special.
In acest sens, de la ora 10.00, va invitam sa aducem impreuna un omagiu la statuia actorului, aplasata in scuarul din vecinatatea teatrului, si la bustul acestuia, din apropierea punctelor de acces in sala de spectacole.
Pe parcursul intregii zile, cei interesati vor putea vizita, in foyer-ul principal al institutiei, o expozitie fotodocumentara prin intermediul careia il pot (re)descoperi pe Toma Caragiu in ipostaze mai putin cunoscute publicului larg, intr-o colectie ce imortalizeaza o parte din marile sale roluri din spectacole jucate pe scena teatrului ploiestean sau a unor teatre bucurestene de renume.
De asemenea, in foyer va rula un material video cu interviuri marturii despre marele actor ale unor personalitati teatrale – Horatiu Malaele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Malaimare, Mircea Diaconu.

Related posts

Leave a Comment

5 + eight =