Toate școlile și grădinițele pot relua orele în format fizic de joi, unde rata de incidență e sub 3 la mie

25 noiembrie 2021  |  05:33  |  👁 77 Vizualizari


Anunțul a fost făcut miercuri seară de ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că școlile și grădinițele din toată țara pot reveni la cursurile față în față în ziua imediat următoare celei în care rata de incidență a scăzut sub 3 la mie, prag de la care nu se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului. Decizia privind întoarcerea în bănci rămâne însă la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

Bucureștiul a ajuns miercuri la o rată a infectărilor de 2,87 la mie, ieșind din scenariul roșu. Prin urmare, în Capitală, teoretic, toate școlile și grădinițele își pot relua de joi orele în format fizic. „Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, a explicat Sorin Cîmpeanu printr-o declarație transmisă presei. Cîmpeanu a anunțat și că începând de astăzi, 24 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educației va fi publicată în fiecare zi rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

 De asemenea, ministrul a precizat că potrivit ordinului comun Educație-Sănătate, „trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”.
Pe 8 noiembrie a intrat în vigoare regula potrivit căreia școlile și grădinițele pot reveni la cursurile în format fizic doar dacă 60% din personalul unităților de învățământ este vaccinat anti-COVID.
Ulterior, pe 19 noiembrie, a fost aprobată hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență care prevede că orele se pot desfășura față în față în școlile și grădinițele din localitățile în care rata incidenței este mai mică de 3 la mie, fără a se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului.
Ordinul comun Educație Sănătate privind prezenţa fizică în şcoli la o rată sub 3 la mie şi testarea elevilor a fost publicat în aceeași zi în Monitorul Oficial.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

echipa-psd-prahova-parlamentare