Tehnologia 5G și dronele ajută la stingerea incendiilor

23 septembrie 2021  |  05:54  |  👁 258 Vizualizari


Intervenția pompierilor români la incendiile de vegetație din Grecia a scos în evidență folosirea dronelor în lupta cu flăcările. O companie britanică a dus mai departe tehnologia și a reușit ca, prin conectarea dronelor la tehnologia 5G, să ofere forțelor de intervenție un atât de necesar ochi în cer.

Dronele conectate prin tehnologia 5 G pot fi ridicate în aer în maximum două minute la locul unui incendiu și se poate evalua situația din aer. Dronele sunt dotate cu o camera termică. Aceasta este capabilă să suprindă imagini care oferă informații despre tipul și cauza incendiului.

Timpul este esenţa spaţiului, nu? Prin urmare, cu cât digerăm mai repede informaţia, cu atât mai rapide pot fi deciziile care decurg din procesarea datelor. Aici intervine tehnologia 5G, careeste foarte potrivită cu tehnologia pe care o oferă compania noastră. Combinarea celor două rezultă într-un produs foarte inteligent, explică Chris Mccall, directorul unui startup tehnologic.

Camerele de pe drone pot vedea inclusiv prin perdelele de fum de la locul unui incendiu și detecta eventualele persoane rănite care au nevoie de ajutor.

Sistemul integrat de ridicare a dronelor permite menținerea acestora în aer până la 24 de ore neîntrerupt indiferent de starea vremii.

Tehnologia este disponibilă pentru toată gama de intervenții, de la cele ale polițiștilor până la cele ale pompierilor sau salvamontiștilor.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.