Tarifele la apa potabila si canalizare ar putea creste cu peste 18% in Ploiesti

LONDON - AUGUST 11: A glass of water is filled at a kitchen tap on August 11, 2008 in London, England. Thames Water bills are expected to have an annual rise of 3 percent more than inflation as water companies submit predicted finance plans for 2010 to 2015. (Photo by Cate Gillon/Getty Images)

25 mai 2022  |  10:55  |  👁 207 Vizualizari


Proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost publicat pe 24.05.2022 pe site-ul primăriei Ploiești. ( aici îl puteți studia în totalitate: http://www.ploiesti.ro/Transparenta%20decizionala/2022/24.05.2022/Proiect%20HCL%20ajustare%20tarife%20ANP.PDF ).

Documentul, care va sta 30 de zile pe transparenţă decizională, propune ajustarea tarifelor practicate de Apa Nova Ploieşti pentru apă potabilă și canalizare. După cele 30 de zile, Consiliul Local Ploiești urmează să dezbată un proiect de ajustare a tarifelor la apă potabilă şi canalizare, care ar putea aduce o majorare de peste 18%.

Conform proiectului, tariful pentru apă ar urma să înregistreze o majorare, de la 3,11 până la 3,67 lei pe metru cub, fără TVA, din care o cotă de 0,73 lei se duce în fondul de lucrări. La canalizare, noul tarif ar urma să crească de la 1,38 la 1,64 lei pe metru cub, din care, din nou, va exista o cotă pusă deoparte pentru lucrări la reţele, în valoare de 0,33 lei. Cu tot cu TVA-ul de 9%, un metru cub de apă consumat de ploieşteni va ajunge să coste aproape 5,8 lei.

Solicitarea de ajustare a tarifelor a fost transmisă de Apa Nova Ploieşti în luna aprilie, până acum aflându-se în analiză la RASP şi la comisia de specialitate a CL.

Recent, consilierii ploieșteni au fost informați că pe rolul Tribunalului Prahova se judecă procesul intentat de Apa Nova Ploiești pentru majorarea tarifelor la apă și canalizare. În cererea de chemare în judecată operatorul acuză Consiliul Local Ploiești că nu a respectat legislația în vigoare și nu a emis hotărârea de avizare a ajustării tarifelor la apa potabilă și canalizare.

Apa Nova Ploiești a cerut instanței să oblige Consiliul Local al Municipiului Ploiești să emită o hotărâre de avizare a ajustării tarifelor apa potabilă și canalizare și să-i acorde despăgubiri pentru prejudicial cauzat de nerespectarea legislației.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.