Ţara din Europa care vrea sa pună cruce birocraţiei. Căsătoria şi divorţul, printre puţinele lucruri ce nu pot fi realizate online

Fosta republică sovietică se îndreaptă uşor către digitalizarea completă a administraţiei publice, potrivit MarketWatch.
Ţara cu 1,3 milioane de locuitori s-a angajat într-un ambiţios proiect de a digitaliza complet administraţia publică pentru a reduce birocraţia, a spori transparenţa şi a impulsiona creşterea economică. În contextul în care din ce în ce mai multe ţări îşi mută serviciile online, experimentul Estoniei oferă o imagine asupra modului în care ar putea arăta interacţiunea viitoarelor generaţii cu statul. Estonia a creat o platformă care susţine autentificarea electronică şi semnăturile digitale pentru a permite comunicarea online în sectoarele privat şi public.
Mai există câteva lucruri ce nu pot fi realizate electronic în Estonia, cum ar fi căsătoria, divorţul sau transferul de proprietate, şi asta pentru că guvernul a decis că este important să fii prezent fizic la unele dintre cele mai importante evenimente ale vieţii.
Marten Kaevats, consilierul pe probleme digitale al Estoniei, spune că obiectivul este un guvern care-şi sprijină cetăţenii fără a le sta în drum.
Siva Vaidhyanathan, director al Center for Media and Citizenship de la University of Virginia, spune că alte ţări au multe de învăţat din exemplul Estoniei.

Sursa: zf.ro

Related posts

Leave a Comment

twenty − 1 =