Tango Simfonic pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Ploiești

Artista Analia Selis invită publicul la cea de-a doua ediție a proiectului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Prima editia a proiectului, lansat în anul 2015, s-a desfășurat până în 2018, toate concertele fiind sold out, bucurându-se așadar de un real succes pe scenele din România și în mediul internațional.

Analia revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor și milonga argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce. Tango Simfonic II va include și tangouri celebre românești.

Lansarea oficială va avea loc la Ploiești – joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Ploiești și pe site-ul Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” Ploiești.

Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului József Horváth, împreună cu  Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, avându-l ca solist invitat pe celebrul bandoneonist Omar Massa.

Autenticitatea proiectului „Tango Simfonic II. Milonga de mis amores” se datorează într-o mare măsură talentatului compozitor și pianist Julian Caeiro, care a scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea.

Repertoriul Tango Simfonic II va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla și Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc.

„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din țară și din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice.

Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou, publicul și orchesterele din orașele în care am cântat deja așteptând de la mine o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică.

Sunt încântată să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar – unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial.

Pe de altă parte, cu dirijorul József Horváth am cântat cel mai mult, mă cunoaște foarte bine și rimăm în privința întâlnirii tangoului cu muzica clasică, astfel că vom continua să colaborăm.

Ce poate fi mai îmbucurător pentru un artist?”, a declarat Analia Selis.

Cine este Analia Selis

Analia Selis este originară din Tucumán, Argentina, obținând în 1998 „Diploma de educatoare de muzica” la „Universitate de Muzica” din San Miguel de Tucumán (Argentina), iar în 2002 „Diploma in Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA).

În SUA l-a cunoscut pe apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, motivul pentru care în anul 2003 s-a mutat în România.

În 2004 a câștigat locul al treilea la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina.

Între 2005 și 2009 a lansat patru albume de succes care au atras atenția presei scrise, a posturilor de radio și de televiziune din România.

În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oară să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma și actrița Mihaela Teleoacă. Au urmat o serie de concerte în această formulă artistică și albumul „Un instante”, lansat în 2011.

În 2014 a debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului obținut, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015.

Tot în anul 2015, Analia a lansat proiectul „Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestră de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara și cântând în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

În anul 2016 a început cariera sa internațională, fiind invitată în luna aprilie să reprezinte România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) și în luna iulie să cânte în orașul său natal (Tucumán, Argentina).

Tot în anul 2016 devine membru al ansamblului „ArgEnTango” alături de patru mari muzicieni (Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian și Omar Massa – bandoneon). Împreună cu ArgEnTango, Analia a realizat în doar doi ani patru turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concerte live.

De-a lungul carierei sale, a participat la emisiuni și a înregistrat materiale pentru cele mai importante posturi de radio și televiziune din România, cântând pe cele mai reprezentative scene din țara noastră.

În martie 2018 a fost invitată în Germania, la Kammermusiktage Barth Festival, cu proiectul ArgEnTango, iar în luna august a susținut două concerte de Tango Simfonic în Elveția, în orașele Biel și Solothurn, alături de Sinfonie Orchestre Biel-Solothurn sub bagheta dirijorului Kaspar Zehnder.

Analia Selis va continua să promoveze tangoul autentic argentinian atât cu ArgEnTango, cât și cu proiectul Tango Simfonic, dar și ca solistă invitată în diverse ansambluri.

Related posts

Leave a Comment

four × three =