Sute de dosare din fondul penal al arhivei fostei Securităţi preluate de CNSAS

18 septembrie 2019  |  09:50  |  👁 289 Vizualizari


Peste 600 de dosare din fondul penal al arhivei fostei Securităţi au fost preluate de la SRI, a anunţat marţi un comunicat al Colegiului CNSAS.

,,În cadrul procesului de predare a arhivei fostei Securităţi, s-au preluat de la Serviciul Român de Informaţii următoarele materiale arhivistice: fond Penal – 623 dosare; fişe de cartotecă ale dosarelor întocmite de fostul Inspectorat Judeţean de Securitate Buzău – 14.350 bucăţi; microfilme pentru Fondul Informativ Bucureşti – 12.716 role; microfilme de conexare pentru Fondul Reţea din toate judeţele – 828 role; fişe de evidenţă pentru rolele de conexare de la Fondul Informativ din toate judeţele – 233.781 bucăţi; fişe de evidenţă pentru rolele de conexare de la Fondul Reţea din toate judeţele – 28.092 bucăţi”, a precizat CNSAS.

Potrivit sursei citate, procesul de preluare documentară este în curs desfăşurare.

Serviciul Român de Informaţii urmează să predea, până la 1 noiembrie, sute de mii de dosare şi microfilme de arhivă către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

“În coordonare cu CNSAS şi după un calendar stabilit de comun acord, SRI va continua să predea arhiva fostei securităţi către Consiliu. Calendarul prevede că, până la 1 noiembrie, să predăm sute de mii de dosare şi microfilme către CNSAS”, a declarat Marincea, marţi, pentru AGERPRES.

Într-o postare pe Facebook, purtătorul de cuvânt al SRI anunţă că în următoarele zile vor fi predate CNSAS 1.060 de dosare, 21 de mape, 14.290 de fişe, 6.644 de role microfilm.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.