Suntem din nou în fața unei tentative de a juca la ruletă viața și sănătatea românilor!

10 decembrie 2019  |  11:44  |  👁 183 Vizualizari


Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Sunt uimită de faptul că se discută, din nou, la doar o lună de guvernare liberală, despre o tentativă de privatizare a sistemului de medicină de urgență din România!
Este strigător la cer cum se pune iar problema transferării unui sistem care funcționează, și de care depinde viața noastră a tuturor, din domeniul public către firme private.
A nu se înțelege greșit: nu am nicio problemă cu unitățile private de urgență!
Însă este de neconceput portarea unui întreg sistem funcțional, cu dotările sale, către un alt nou sistem despre care nu se poate spune că va merge sigur mai bine sau că va rezolva toate problemele cu care se confruntă oamenii care lucrează zi și noapte pentru a interveni în situații limită, de viață și de moarte!
Această idee a fost reluată, după câțiva ani de liniște din acest punct de vedere, pe culoarele unora dintre ministerele Guvernului Orban-Iohannis discutându-se zilele acestea despre privatizarea sistemului de sănătate de urgență.
În 2012, Institutul pentru Politici Publice, condus la vremea respectivă de către actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, condamna tentativa Guvernului Boc de privatizare a sistemului de intervenții pentru situații de urgență!
Acum, când doamna ministru este în aceeași barcă politică a fostului premier Emil Boc, nu mai spune nicio vorbă despre faptul că o asemenea mișcare “nu urmăreşte interesele pacienţilor” şi „nu se preocupă temeinic de îmbunătăţirea calităţii actului medical”, dar pe care IPP-ul condus de Violeta Alexandru îl considera un proces „netransparent, radical şi cu mari premise de abuz”.
Este această manevră o formă de a-l pedepsi pe doctorul Raed Arafat și o răzbunare pentru faptul că, în 2012, românii au ieșit în stradă pentru a-l susține, doborând Guvernul Boc?

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.