Submarine ucigașe pentru Pentagon. Un contract istoric

6 decembrie 2019  |  12:42  |  👁 0 Vizualizari


Marina militară americană, US Navy, a semnat cu companiile Electric Boat și Huntington Ingalls unul dintre cele mai mari contracte din istorie penru construirea a nouă submarine nucleare de tip Virginia, dar în cea mai modernă și performantă variantă.

Valoarea contractului depășește 20 de miliarde de dolari, navele urmând să fie predate flotei începând din 2025. Publicația Popular Mechanics precizează că este vorba despre submarine nucleare multirol, echipate cu rachete de croazieră Tomahawk și care, în SUA, sunt cunoscute drept ”hunter-killer”.

Cea mai nouă versiune a navei Block V dispune, în partea din față, de două dispozitive de lansare cu șapte rachete fiecare. În plus, Virginia mai poate lansa alte 12 rachete. Pe de altă parte, submarinele tip Virginia sunt dotate cu o cameră specială pentru scafandri-luptători. De asemenea pe punte poate fi instalat un modul pentru echipamentul acestora.

Electric Boat și Huntington Ingalls vor construi submarinele împreună. Prima se va ocupa de asamblarea camerei motoarelor, de compartimentul reactorului, a celui de propulsie și comandă. Huntington va răspunde de cabinetele destinate echipajului, de secțiunea armelor, de sistmul rezervoarelor de balast și de suprastructură.

sursa: dcnews.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.