Studiile au arătat că persoanele care își iau mai des VACANȚĂ trăiesc mai mult

Persoanele care pleacă des în vacanță, trăiesc mai mult. Un echilibru sănătos al stilului de viață este critic în asigurarea stării de bine a oricărui angajat.

Chiar dacă unii văd cu ochi critici vacanțele dese, psihologii sunt de părere că angajații care își iau vacanțe mai dese, trăiesc mai mult și sunt mult mai productivi.

Vicepreședintele și managerul general al Expedia.com, John Morey, spune că studiile îi susțin pe oameni să meargă în vacanță.

Persoanele care pleacă des în vacanță, trăiesc mai mult

Acest studiu a fost realizat pe un număr specific de bărbați și femei, de vârstă mijlocie.

Bazându-se pe profilul lor, au studiat separat cum decurge viața persoanelor cu vacanțe mai dese și a celor care nu își iau decât rar concediu. Se pare că aceștia din urmă dezvoltă boli cardiace, stres și depresie, mult mai repede.

Atunci când cercetătorii au analizat rezultatele studiului, au putut face o corelație între afecțiunile dezvoltate și lipsa vacanțelor. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii merită mai multe vacanțe pe an, pentru a fi sănătoși.

Rezultatele arată că detașarea de mediul de lucru și de rutină ajută la reducerea stresului, îmbunătățește calitatea vieții, reglează tensiunea arterială, scade cantitatea de glucoză din sânge, deci reduce și riscului apariției diabetului, crescând, în același timp, buna dispoziție.

Pe cercetători îi îngrijorează faptul că foarte mulți dintre cei care pleacă în vacanță, continuă să lucreze. Iar această tendință este vizibilă la nivel mondial. Aproximativ 61% dintre oameni continuă să lucreze, chiar și atunci când sunt în concediu.

Specialiștii sunt de părere că atunci când plecăm în vacanță trebuie să ne alegem o destinație liniștită, care să ne încarce organismul de energie și care să ne deconecteze de la mediul de lucru. Spun că este necesară periodic o deconectare totală de mediul de lucru.

Alege un loc unde poate să nu ai semnal de niciun fel, un loc unde să fii rupt de lume și în care să apreciezi mai mult adevăratele frumuseți ale vieții.

Sursa: secretele.com

Related posts

Leave a Comment

two × two =